Poängstark center klar för Surahammars IF

Surahammars IF gjorde under måndagen klart med ytterligare en spelare. Det är den 22-årige centern Oscar Edström som värvas från Hammarö HC i division 2.

Oscar Edström är en ren värmlandsprodukt och har förutom moderklubben Hammarö också spelat en sejour i Kils AIK. Senaste säsongen så svarade Oscar för fina 38 poäng på 33 matcher i Hockeytvåan (6 mål och 32 assist).

Vi fick en pratstund med Oscar Edström när kontraktet var klart.

Hej Oscar, grattis till kontraktet och välkommen till Surahammars IF

-Tack så mycket! Det känns väldigt inspirerande och roligt att få vara en del av Surahammars nya satsning. Dessutom tycker jag att lagbygget ser väldigt lovande ut än så länge!

Vem är Oscar Edström?

– Jag är 22 år gammal, 1.83 lång och 83 kilo tung. Jag är en spelskicklig center med bra skridskoåkning och en hög arbetskapacitet. Jag älskar att sätta upp mina lagkompisar i bra lägen och mitt främsta vapen är i offensiven, men jag vill också säga att jag är bra defensivt.

Vad fick dig att skriva på för just Surahammar?

– Den främsta orsaken till att jag väljer Surahammar i vinter är att det kommit in nya personer kring föreningen som verkligen vill förändra den negativa trend som varit de senaste åren. Sen hade jag också ett flertal riktigt bra samtal med Jörgen Mähler i sportgruppen. Samtal som gjorde mig ännu säkrare på Sura.

– Spelmässigt så lockar så klart även utmaningen att få visa att jag kan spela och prestera på en högre nivå. Jag vill hela tiden utmana mig själv och se hur bra jag kan bli. Sen kan man inte bortse från att Patrik Juhlin är en viktig ingrediens till att jag valde Sura. En man med hans meriter vet verkligen vad som krävs för att vinna, och det är vinna som vi ska göra i vinter.

Vad vet du om laget sen tidigare och vad har du för målsättning med kommande säsong?

– Det jag vet om laget sen tidigare är att det är en klassisk förening som har spelat på hög nivå, men som på senare tid haft en negativ trend i ettan. Det vill jag vara med och ändra på. 

– Min målsättning för kommande säsong är att hjälpa laget komma så högt i serien som möjligt och att jag kan utvecklas ytterligare som hockeyspelare.

Vi hälsar Oscar hjärtligt välkommen till oss i Surahammars IF och önskar även honom stort lycka till i Suratröjan i vinter.

Text: Mattias Forsberg