En ny tuff förlust

Surahammar fick vända hem från Kumla med en neslig 1-4 förlust i bagaget.
Trots att man hade många bra chanser, så fick man inte in dit pucken förrän det återstod 21 sekunder av matchen.

Första perioden blir bara drygt en minut lån innan Kumla tar ledningen. En Kumlaback slänger in pucken från blå och den går in i kassen. Första perioden är annars mycket jämn, Sura har några vassa chanser och tar över spelet mot slutet av perioden. Skotten i första perioden 6-9.

Andra perioden är den första lik, Sura har flera bra chanser, men kan inte få dit trissan. Däremot så ökar Kumla på i numerärt överläge till 2-0, fast Sura har större delen av spelet. Skotten i andra perioden 11-8.

I tredje perioden är det samma sak igen, Sura har massor med bra chanser, men kan inte få dit pucken, utan Kumla ökar på till både 3-0 och 4-0. Men Sura får dock sista ordet när Logan Mick sätter reduceringen med endast 21 sekunder kvar av matchen. Skotten i sista perioden 7-17talt 24-34. Så Sura vinner skotten, men har fruktansvärt svårt att tillverka mål. Man gör mål på matchens sista skott, det 34:e.

Webbsidan fick en kort pratstund med Coach Patrik Juhlin efter matchen.

Det var en sur förlust det här trots att vi hade spelövertag i stort sett hela tiden.
-Ja precis, men vi skjuter för enkla skott. Vi måste ta oss in på insidan i slottet, det är ju där framför kasssen som målen görs. Sen kan vi ju skjuta skott som målvakten ser och de tar ju dagens målvakeer. Man måste få till en förflyttning på dem, så att de öppnar upp sig.

Ja det är bara att ta nya tag nu till söndagen.
-Ja så är det, den här matchen har jag redan lämnat bakom mig och som jag sagt hela tiden, vi måste hitta ett sätt att vinna matcherna på och inte förlora dem. Då gäller det att bättra på spelet framför mål, avslutar Juhlin.

Nästa match för Sura är på söndag, då man åker ner till Mariestad, då gäller det att gasa ordentlig i 60 minuter.

Kumla HC-Surahammars IF 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Penalty 34:11 SUR 2 min. 9 LUSCOMBE, Blake Hooking
Goal 35:36 KUM 2 – 0 PP1 13 ÖSTERGREN, Oliver 97 LINDBERG, Daniel 9 WÄNGHULT, Victor
Participation (On ice) 1KUM: 13 19 31 40 86 97 SUR: 20 24 27 66 81

3rd period
Goal 48:09 KUM 3 – 0 EQ 19 WÄNGHULT, Victor 97 LINDBERG, Daniel 13 ÖSTERGREN, Oliver
Participation (On ice) KUM: 5 13 19 31 77 97 SUR: 13 22 55 65 77 81
Timeout 49:26 SUR
Goal 52:36 KUM 4 – 0 EQ 92 LEDERUD, Valter 3 CARLSSON, Lukas 86 HAGLUND, Oscar
Participation (On ice) KUM: 2 3 31 43 86 92 SUR: 9 13 65 77 81 88
Penalty 57:21 SUR 2 min. 7 LIDSTRÖM, David Hooking
Goal 59:39 SUR 4 – 1 EQ 88 MICK, Logan 9 LUSCOMBE, Blake
Participation (On ice) SUR: 9 36 55 77 81 88 KUM: 19 31 40 73 77 86
Goalkeeper Out 60:00 KUM 31 STÅLBERG, Jonathan