SHL-meriterad back förstärker Sura

Idag blev det klart att SHL-meriterade Alexander Lindelöf, senast i Brynäs förstärker backsidan i Surahammars IF. Värvningen av Lindelöf är ett korttidslån och Alexander är spelklar redan till derbyt mot Köping ikväll.

Den 24-årige backen med rötterna i Västerås IK har de senaste två säsongerna spelat med Brynäs i SHL. För två veckor sedan valde parterna att gå skilda vägar och i väntan på att det blir klart med en ny klubb så kommer Alexander Lindelöf nu alltså köra med oss i Surahammars IF i Hockeyettan Västra.

Vi fick några ord med Alexander och hälsade honom så klart varmt välkommen till föreningen samtidigt som vi undrade vad som fick honom att landa i Sura?

– Stort tack! Det känns kul att kunna vara med och hjälpa till och dessutom få hålla igång i väntans tider. Jag är taggad för match ikväll.

– Varför det blev Sura? Jag har spelat med Conny Strömberg och han ringde mig och frågade om jag ville vara med och hjälpa till i väntan på ny klubb och det ville jag gärna. Sen ligger Sura nära Västerås också så det är smidigt.

Du lämnade Brynäs för två veckor sedan. Hur har diskussionen och tankarna gått den senaste tiden?

– Det är väldigt speciella tider just nu och min agent jobbar för fullt åt mig för att hitta lösningar. Vi jobbar brett men tankarna just nu är att det ska bli väldigt kul att spela match igen och få hjälpa Sura att förhoppningsvis vinna några matcher. Jag ska bidra med allt jag kan, sen får vi se vad framtiden ger.

Alexander Lindelöf gör alltså debut i Suratröjan redan ikväll i derbyt mot Köping. Matchen köper ni via ATG Hockeyettans playkanal och länken nedan.

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=s-surahammars-if-koping-hc-ve3wks

Text: Mattias Forsberg
Foto: Bildbyrån