Inefektivt och omständig

Ungefär så kan man samanfatta Suras match i kvällens drabbning mot Eskilstuna Linden. Ett Linden som var hypereffektiva i första perioden och grundlade segern där.

Det var gästerna som började bäst och pressade hårt mot Sura målet och redan efter 5:40 så tog man ledningen genom Alexander Sollén. Knappt 2 minuter senare så ökade man på till 0-2 genom Hugo Pettersson. Sura fick två powerplay i första perioden, men kunde inte få hål på storspelade Christoffer Hanning. Så gästerna kunde gå till vila med en 2-0 ledning. Skotten i första perioden 8-10.

Andra perioden blev ännu tätare, Sura hade några halvchanser, men Linden hade den hetaste, där Oliver Eriksson, gjorde en fantastisk dubbelräddning och det var han som höll Sura kvar i matchen. Skotten i andra perioden 7-11.

Så till den tredje perioden, där Sura pressade frenetiskt mot Hanning, men kunde inte spräcka nollan. Trots att man hade två numerär överlägen i sista prioden så gick man bet, med för mycket omstämdigt spel i fem mot fyra och när man sen chansade med att plocka ut utmärkte Oliver Eriksson ur kassen efter 17:45fick avsluta matchen i spel sex mot fyra, så gick det som det gick. Lindens Alexander Sollén fiskade upp pucken i egen zon och prick sköt in 0-3 efter 19:39 och ridå för hemmalaget. Skotten i sista 17-7, totalt 32-28.

Trots att Sura fick spela 7:45 i numerärt överläge så kunde man inte man inte få dit pucken, mycket tack vare Christoffer Hannings stabila spel och sen för att Linden backar offrade sig och rensade bort eventuella returer. För visst hade Sura chanser, men istället för att sikta på nät sköt man för det mesta rakt på målvakten. Så den ende i hemmalaget som får godkänt är Oliver Eriksson i kassen, resten kan bättre.

Ja nu väntar Kumla på tisdag och det blir inte någon lättare match, där har Sura haft svårt mot tidgare under

Surahammars IF-Eskilstuna Linden HC 0-3 (0-2, 0-0, 0-1)

Goalkeeper In 00:00 ESK 1 HANNING, Christoffer
Goal 05:40 ESK 0 – 1 EQ 11 SOLLÉN, Alexander 27 SJÖKVIST, Tobias 25 AGEBORG, Linus
Participation (On ice) ESK: 1 4 11 16 25 27 SUR: 9 13 14 22 33 81
Goal 07:14 ESK 0 – 2 EQ 15 PETTERSSON, Hugo 3 SKOOG, Oliver
Participation (On ice) ESK: 1 2 3 14 15 19 SUR: 14 24 27 33 71 81
Penalty 12:34 ESK 2 min. 15 PETTERSSON, Hugo Holding
Penalty 19:19 ESK 2 min. 27 SJÖKVIST, Tobias Tripping