Bättre spel i kväll, men fortfarande ingen tre poängare

Återigen så blev det en hederasam förlust, den 14 den här säsongen och vinstkolumnen efter ordinardie tid är fortfarande nollad. 2 övertids och 3 straffvinster har man mäktat med så här långt. Ändå är laget bättre än förra säsongen.

Men det började i alla fall bra, när Sura togledningen efter 13:29, André Astley Rydberg pricksköt in 1-0 med ett mäktigt slagskott i krysset och så lång såg det bra ut. Men Kumla kom igen och fick ett pyskologisk mål, när Hampus Moberg kvitterade 38 sekunder kvar av första perioden. Skotten i Första perioden 12-9.

Andra perioden började också bra, Sura fick ett numerärt överläge efter 3:24 och då återtog man ledningen igen, Jakob Forslund satte 2-1 efter 5:18 och Sura var i ledningen igen. Tyvärr kunde man inte slå vakt om ledningen, för efter 7:44 kvitterade Daniel Lindberg till 2-2. Men Sura kom igen och David Lidström satte 3-2 efter 9;01 och den ledningen höll Sura perioden ut, trots att Kumla hade massor med chanser att kvittera. Återigen gjorde Oliver Eriksson en stabil insats i kassen. Skotten i andra perioden 17-12.

Men i den tredje perioden så vände Kumla på steken, först kvitterade Oliver Östergren till 3-3 när matchuret stod på 9:13, sen i numerärt överläge så satte Linus Lundberg 3-4 efter 11:10, vilket skulle visa sig bli segermålet. Sura tog chanse och plockade ut Oliver Eriksson ur kassen efter 17:06 och man hade ett flertal chanser, men Jonathan Ståhlberg i Kumla kassenräddade lag med god hjäla av ett offrande försvar. När Sura sedan också fick cansen att spel sex mot fyra i slutet av matchen, då Kumla ådrog sig en utvisning. Men trots några chanser, så kunde man inte få in en kvittering, utan Kumla fick med sig 3 poäng hem till Närkesslätten.

Den här matchen var definitivt mycket bättre än söndagens och här så kämpade man matchen igenom, men tyvärr så kunde man inte knyta ihop säcken. Vilket man har haft oerhörda problem med under hela säsongen. Gästande Kumla har ju en riktigt vass första lina med Wänghult, Östergren och Lindberg. De var ju inblandade i alla Kumlas mål. Inte konstigt att de ligger etta, två och trea i ATG Hockeyettans Västras poängliga.

För Suras del är det lite jul ledigt innan det är dags att dra igång träningen på annandagen. Nu återstår en match kvar och det är borta mot Grums tisdagen den 29 december och att vinna borta mot Grums det är ingen lätt match. Men det har hänt förut, så osvuret är bäst.

Surahammars IF-Kumla HC 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)

Penalty 05:15 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Tripping
Goal 13:29 SUR 1 – 0 EQ 13 ASTLEY RYDBERG, André 9 LUSCOMBE, Blake 33 UDD, Christofer
Participation (On ice) SUR: 9 13 22 33 65 81 KUM: 3 13 19 31 77 92
Goal 19:22 KUM 1 – 1 EQ 77 MOBERG, Hampus 19 WÄNGHULT, Victor 97 LINDBERG, Daniel
Participation (On ice) KUM: 13 19 31 43 77 97 SUR: 7 20 28 55 65 81

2nd period
Penalty 23:24 KUM 2 min. 11 FORSMARK, Filip Delaying the game
Goal 25:18 SUR 2 – 1 PP1 28 FORSLUND, Jakob 33 UDD, Christofer 23 JUHLIN, Eric
Participation (On ice) SUR: 14 23 27 28 33 81 KUM: 21 31 43 71 77
Goal 27:44 KUM 2 – 2 EQ 97 LINDBERG, Daniel 19 WÄNGHULT, Victor 77 MOBERG, Hampus
Participation (On ice) KUM: 19 21 31 43 77 97 SUR: 14 23 28 33 41 81
Goal 29:01 SUR 3 – 2 EQ 7 LIDSTRÖM, David 22 PETTERSSON, Hampus 26 FORSMAN-LARSSON, Oscar
Participation (On ice) SUR: 7 9 13 22 26 81 KUM: 3 5 6 31 73 92

3rd period
Goal 49:13 KUM 3 – 3 EQ 13 ÖSTERGREN, Oliver 43 SANDIN, Victor 19 WÄNGHULT, Victor
Participation (On ice) KUM: 13 19 31 43 77 97 SUR: 16 24 27 66 71 81
Penalty 50:25 SUR 2 min. 13 ASTLEY RYDBERG, André Tripping
Goal 51:10 KUM 3 – 4 PP1 21 LUNDBERG, Linus 97 LINDBERG, Daniel 71 JONSSON, Isak
Participation (On ice) KUM: 13 19 21 31 71 97 SUR: 24 28 41 66 81
Timeout 57:06 SUR
Goalkeeper Out 57:06 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goalkeeper In 57:58 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goalkeeper Out 58:07 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Penalty 58:59 KUM 2 min. 43 SANDIN, Victor Tripping
Goalkeeper Out 60:00 KUM 31 STÅLBERG, Jonathan

Text: Staffan Hesselbäck