Viktiga poäng på spel i Malung ikväll

Snart sätter sig våra killar i Surahammars IF på bussen mot Dalarna för att ikväll ta sig an Malung och förhoppningsvis kunna spela till sig ytterligare poäng. Poäng som med lite tur med andra resultat skulle kunna avgöra vårserien till vår fördel.

Men även om vi sitter i förarsätet med fem poängs försprång till tvåan Eskilstuna Linden så är det mycket som talar för att avslutningen blir högdramatisk. Nio poäng kvar att spela om och förutom kvällens match mot Malung så har vi såväl tabelltvåan Linden och tabelltrean Lindlöven kvar att möta. Vi fick ett snack med tränaren Sebastian Varjomaa inför den dramatiska serieavslutningen.

Nu går serien in i sitt absoluta slutskede och det ser onekligen väldigt bra ut. Serieledning med 5 poäng och tre matcher kvar. Vad tänker du om avslutningen som väntar?

-Avslutning blir spännande helt klart, viktiga matcher som väntar där det gäller att vara 100% fokuserade för att få poäng med oss.

Ni har ju verkligen överraskat många med ert vägvinnande spel efter nyår. Är du själv förvånad att bitarna fallit så väl på plats?

-Jag tycker att spelmässigt så finns det mycket att slipa på, men på den korta tiden vi har haft ihop så tycker jag gruppen anammat spelet på ett mycket bra sätt. Framförallt så är laget stark i sig självt och lyckas hitta sätt att vinna även fast vi inte spelar på topp

När du fick frågan om att ta över Surahammar i mellandagarna. Ett lag som låg sist i serien, helt utan självförtroende. Vad tänkte du egentligen där och då?

-Min första tanke var att det skulle bli en kul utmaning att jobba med ett lag på nedre halvan på tabellen då jag bara haft turen att jobba med lag som slagits i toppen i stort sett. Än så länge har turen hållit i sig och jag är glad att jag vågade och valde att ta mig an laget.

-Sen hade jag också hört att laget var bättre än på flera år och jag måste säga att det är en fantastiskt rolig grupp att vara en del av. Bra stämning och ett bra driv varje match.

Nu åker ni snart mot Malung för en sett till tabelläget kanske lite enklare match. Vad känner du blir nycklarna för att lyckas ikväll?

-Nycklarna för kvällens match blir tålamod och ödmjukhet. Malung är bra på hemmaplan, och ett lag som även om dom förlorat en del efter jul spelat jämnt och vunnit mot alla lag. Så ödmjukhet och tålamod blir nycklarna.

Kommer du göra några taktiska förändringar som du vill berätta om under de matcher som återstår?

-Vi kommer inte göra några stora förändringar. Vi går igenom alla lag inför match och gör lite småjusteringar. Framförallt så gör Conny (Strömberg) ett kanonjobb med att förbereda våra special teams spelare på motståndarnas Powerplay och boxplay.

Hur ser statusen ut i truppen inför avslutningen och vad kan du berätta i stort om truppen som jagar nya poäng i Malung ikväll?

-Både Kevin Lidström och Samuel Ander har tyvärr fått bakslag i sin rehab, men där är Kevin närmast spel just nu. Men ingen av dom är med mot Malung. Markus Kivelä Carlsson är också borta. Andreas Laschitza tillkommer från senast, annars är det samma lag som mot Kumla.

Vi önskar Sebastian och grabbarna i laget stort lycka till ikväll. Vi som inte är med i Malung eller ute på isen får köpa matchen och heja fram laget hemifrån. Ni hittar matchen Malung-Surahammar och övriga fighter i ATG Hockeyettan via länken nedan.

www.live.hockeyettan.se

Text: Mattias Forsberg
Foto: Oliver Szabo