Uddlöst Sura fick vända hem tomhänta

Det ville sig inte alls när Surahammar på onsdagskvällen hade chansen att säkra nytt kontrakt i bortamötet mot Malung. Hemmalaget var betydligt vassare i de avgörande lägena och kunde till slut vinna med klara 4-1.

Kanske var det stundens allvar som tyngde våra killar lite extra. Seger och kontraktet hade varit säkrat, men kanske var det just det som låg i potten i kombination med en lång bussresa som fick det att knyta sig för killarna och få dom att se lite håglösa ut.

Matchen började i ett förhållandevis högt tempo. Ett tempo som gav oss en period med hafsigt och böljande spel utan några riktigt farliga målchanser. Bästa möjligheten hade Blake Luscombe som fri i slottet sköt mitt i magen på Malungs målvakt Isak Olsson och perioden slutade mållöst.

Dryga fem minuter in i mittronden kom matchens första mål när Malung i en snabb spelvändning fick fram pucken till Adam Karlsson som klev in över blå och med en sidledsförflyttning fick Oliver Eriksson ur position och kunde hänga upp pucken i nättaket på Erikssons plockhandssida.

Efter Malungs 1-0 så följde en period där Surahammar klev fram i banan och hade mycket av spelet. Tyvärr infann sig inte den där sista skärpan som krävs för att göra mål och istället var det, kanske lite oväntat Malung som utökade till 2-0 när man på en tekning fick pucken till Emil Rangedahl på backplats som sköt iväg ett stenhårt slagskott som på vägen mot mål styrdes av Oskar Berghult och ställde Eriksson i Suramålet. Sura kämpade och slet och försökte skapa lägen under mittperiodens avslutande minuter men det kändes som om det var Malungs kväll där man med en snabb skridskoåkning och ett disciplinerat försvarsspel höll våra killar på behörigt avstånd från målet.

Trots underläge 2–0 efter två perioder så kändes det ändå som att ett tidigt reduceringsmål skulle kunna ändra på allt och få matchen att vända i vår favör. Hoppet tändes också när Hugo Bergström efter knappt åtta minuters spel i slutperioden höll sig framme och på passning från Charlie Hellström satte reduceringen till 2-1. Nu ökade vi tempot och kom i några farliga lägen. Känslan var nu ganska bra och vi var nog många som hoppades och trodde på en scenförändring och kanske en möjlighet att säkra kontraktet trots allt.

Men i jakten på en kvittering blir vi lite för offensiva och går bort oss i anfallszon, tappar i hemjobbet och Elias Jacobs kan kontra in 3-1 och utöka hemmalagets ledning med bara sex minuter kvar att spela. Sura tog ut målvakten och gjorde sitt bästa för att komma närmare sina motståndare, men det var inte vår kväll utan Malung kunde med en dryg minut kvar att spela slå den sista spiken i kistan och fastställa slutresultatet till 4-1 när Adam Karlsson höll sig framme och styrde in sitt andra mål för kvällen.

Nej det här var ingen toppeninsats. Ambitionen fanns där och man försökte sitt bästa för att skaka Malung men idag var dalmasarna om inte ett nummer för stora i alla fall betydligt mer effektiva i de avgörande lägena. I och med förlusten så ökar dramatiken ytterligare inför serieepilogen. Detta då jagande Lindlöven vann sin hemmamatch mot Grums med hela 7-0

Vi har fortfarande det mesta i egna händer och ett minst sagt bra avstånd (sex poäng och 21 plusmål) till Kumla som ligger på kvalplats just nu, men våra motståndare flåsar oss i nacken och med både Linden och Lindlöven kvar att möta så kommer kommande vecka bli en nervpärs för i stort sett alla lag som gör upp om såväl Play in-platsen som nytt kontrakt (utan kval).

Nu väntar en veckas vila. Detta då hemmamötet mot Linden på fredag flyttats till fredagen den 12/3 då Eskilstunagänget fått in corona i truppen. Två matcher kvar alltså. Linden den 12/3 och Lindlöven borta den 14/3.

Den här drabbningen glömmer vi. Nu låter vi killarna träna, vila och ladda både fysiskt och mentalt så hoppas vi att vi kan få till en snygg avslutning och ett nytt kontrakt och varför inte också en säkrad play in-plats redan i hemmamötet mot Linden om en vecka.

MALUNGS IF – SURAHAMMARS IF 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)

Skott: 26-30
Utvisningar: MAL: 2 min SUR: 0 min

Text: Mattias Forsberg