Surahammar förlänger med Ander

Lagbygget i Surahammars IF har verkligen tagit fart. Under tisdagen gjorde föreningen klart med 20-årige centern Samuel Ander.

Så fort kontraktet i nästa års Hockeyettan blev klart började sportchefen i Surahammars IF, Jörgen Mähler samtalen med de spelare som föreningen gärna ser i laget nästa säsong.

En kille som gjort avtryck i vinter och som nu fått ett nytt kontrakt för 2021/22 är den spelskicklige centern/forwarden Samuel Ander som kom till Surahammar den här säsongen från Västerås IK:s J20-lag. Samuel har med sin räckvidd och sin fysik gjort avtryck och varit en stor del i lagets uppryckning efter jul.

Vi fick tag på en nöjd Samuel Ander under tisdagskvällen och frågade då hur det känns när kontraktet blev klart, och varför det blev Sura ytterligare en säsong?

– Det känns verkligen jättebra att det redan nu är klart med en förlängning. När jag fick frågan var beslutet väldigt enkelt att ta. Anledningen till att jag vill stanna ytterligare en säsong är framförallt att jag trivs väldigt bra i klubben.

Nu går året säsong in i sitt slutskede. En säsong där ni sett till vårserien överraskat många experter. Hur går tankarna inför den säsong som börjar i höst?

-Jag hoppas och tror att Sura som lag och förening kan fortsätta ta kliv framåt, och det är något jag gärna vill vara med och bidra till.

Du har varit borta från både träning och match i snart tre veckor efter en ganska ful tackling som du fick i matchen mot Linden. Hur mår du idag?

– Ja, jag fick verkligen en rejäl smäll mot Linden. En smäll som blev värre än vad jag trodde. Det blir sakta bättre men huvudvärken kommer och går fortfarande. Även om det inte är någon större fara, så vill jag inte riskera något genom att gå på för tidigt.

Vi gratulerar till det nya kontraktet, önskar Samuel god bättring och hoppas att vi hinner se honom i spel igen innan säsongen är över. Om inte så kan vi glädja oss åt att Samuel Ander kommer tillbaka i suratröjan i höst igen.

Det händer mycket i och kring laget just nu och det är mycket möjligt att vi återkommer med fler nyskrivna kontrakt under veckan.

Foto: Oliver Szabo
Text: Mattias Forsberg