Mattias Eklund ny back i Surahammars IF

Under onsdagen kom nya besked från finsnickare Mähler gällande Surahammars lagbygge. Det står nu klart att duktige backen Mattias Eklund ansluter till laget i höst.

Den 23-årige backen kommer närmast från spel med Tyringe i Hockeyettan Södra. Den tekniskt duktige försvarsspelaren Eklund är trots sin ålder en erfaren spelare med många säsonger på hockeyettannivå.

Förutom moderklubben Enköping så har Mattias Eklund representerat såväl Wings HC, Tranås, Järfälla, Alvesta och SK Lejon. Han har också gjort en framgångsrik säsong i den amerikanska juniorligan WSHL där han 2016/17 petade in 39 poäng på 52 matcher för San Diego Sabers.

Men nu är det alltså Surahallen och Surahammars IF som gäller och vi hörde av oss till Mattias under gårdagen för att få höra lite mer om honom som person/spelare och hans tankar kring kommande säsong i Surahammar.

– Ja, jag heter då Mattias Eklund och är 23 år gammal och kommer från Enköping. Jag kommer precis från spel i Tyringe SOSS men har nu sökt mig lite närmare hem och kom då ganska tidigt i kontakt med Surahammar och det kändes bra från första samtalet. Surahammar kändes som ett intressant alternativ efter deras fina spel och resultat från förra säsongen. Sen är det skönt med närheten till familj och vänner i Enköping.

Hur skulle du beskriva din spelstil där ute på isen?

– Jag är en tvåvägsback som försöker bidra med ett stabilt spel över hela banan. Jag gillar även att utmana motståndarna fysiskt och spela med mycket energi.

Vi ska väl även fråga dig om dina tankar kring säsongen som väntar, i ett nytt lag, på en ny ort?

– Jag ser fram emot den kommande säsongen och hoppas att vi kan fortsätta på samma sätt som laget avslutade den förra. Sen ser jag också fram emot att få träffa och lära känna alla nya lagkamrater och få bidra till en miljö där vi kan utvecklas både som spelare och lag tillsammans.

Vi hälsar Mattias Eklund hjärtligt välkommen till gemenskapen här i Surahammars IF, och ser fram emot att få se honom spela fysiskt och på så sätt täppa till försvaret ihop med övriga backar i laget.

Foto: Tyringe SoSS
Text: Mattias Forsberg

Stort lycka till i Surahammar i vinter och återigen välkommen till Surahammar.