Fjärde raka är ett faktum

Surahammar tar sin fjärde raka i ATG Hockeyettan Västra, när man betvingar Skövde med 3-1. Matchavgörande målet gör David Lidström efter 7:25 i tredje perioden, efter fint förarbete av Lukas Henze och Lukas Söderlund.

Redan från start av första perioden så tar Sura tag i taktpinnen och efter 8:48 sitter också lednings pucken i mål, då Lukas Söderlund prickskjuter in pucken mellan benen på Hugo Fagerblom. Sura spelar då i numerärt överläge. Skövde kommer dock tillbaka i perioden och jämnar ut spelet. Men Markus Ekholm Rosen håller tätt perioden ut. Skotten 14-11.

I andra perioden är det mest ställningskrig, där lagen byter chanser och Skövde har lite ,er spelövertag. Men bägge målvakterna håller tätt. Skotten 12-6.

I tredje perioden har Sura en ypperlig chans att öka på sin ledning i andra spelminuten. Men får inte till det och direkt efter det så vänder Skövde och kontrar in 1-1 efter 2:24, målskytt Alexander Henriksson. När sedan Skövde åker på en utvisning för puck-out, så återtar Sura ledningen. Lukas Henze rundar Skövde kassen och passar upp till blå linjen, där Lukas Söderlund spelar över central linjen till David Lidström som sätter 2-1 pucken på ett snyggt skott. Tiden för målet 7:25. Skövde har flera farliga framstötar mot Sura målet, men Ekholm Rosen är omutlig. I 16:e matchminuten spelar Samuel Ander upp en djupledspuck på Willam Otter som avancerar ner på högerkanten och lägger över pucken till Adam Karlsson. Som skickar in 3-1 pucken efter 16:05. Skövde chansar och plockar ut Fagerblom ur kassen efter 17:15 för att försöka forcera in två mål. Men Sura rider ut stormen och matchen slutar 3-1. Därmed behåller Sura serieledningen. Skotten i sista perioden 8-7 och totalt 34-24.

Det var länge sen som Sura fick en så här bra start i serien. Om jag inte missminner mig, så får vi gå tillbaka till 1994, då Sura hade 4 raka. Vi får slå lite i rekordböckerna i morgon och återkomma med det. Nu väntar Köping borta på fredag och sen är det Forshaga på söndag. Så det blir mycket hockey nu.

Surahamars IF-Skövde IK 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Skotten: 34-24 (14-11, 12-6, 8-7)
Utvisningar: SIF: 2×2 min. SIK: 4×2 min.

Penalty 07:53 SKÖ 2 min. 49 FRÖDELIUS, William Slashing
Goal 08:48 SUR 1 – 0 PP1 65 SÖDERLUND, Lukas 7 LIDSTRÖM, David 33 UDD, Christofer
Participation (On ice) SUR: 7 13 33 60 65 81 SKÖ: 2 19 20 40 55

2nd period
Penalty 30:46 SUR 2 min. 22 PETTERSSON, Hampus Charging

3rd period
Goal 42:24 SKÖ 1 – 1 EQ 16 HENRIKSSON, Alexander 29 LUNDMARK, Anton 20 STRÖM, Jonathan
Participation (On ice) SKÖ: 2 16 20 27 29 40 SUR: 16 26 28 60 66 81
Penalty 46:23 SKÖ 2 min. 55 GUSTAVSSON, Samuel Delaying the game
Goal 47:25 SUR 2 – 1 PP1 7 LIDSTRÖM, David 65 SÖDERLUND, Lukas 60 HENZE, Lukas
Participation (On ice) SUR: 7 13 33 60 65 81 SKÖ: 2 12 23 40 64
Penalty 48:57 SUR 2 min. 71 KARLSSON, Adam Hooking
Penalty 50:43 SKÖ 2 min. 72 LUNDMARK, David Highsticking
Goal 56:05 SUR 3 – 1 EQ 71 KARLSSON, Adam 36 OTTER, William 27 ANDER, Samuel
Participation (On ice) SUR: 26 27 36 60 71 81 SKÖ: 3 16 23 40 55 64