Nagelbitare i Surahallen

Det blev en riktig holmgång i Surahallen när Boden gästade Surahallen. Det behövdes straffar för att skilja lagen åt och där drog Sura längsta strået och vann med 4-3 när William Otter satte pucken högt på Jacob Carlsson.
Sura började bra och hade övertag större delen av första periodens sex minuter. Men sen svängde det över till fördel Boden och det kom två mål i rask följd. 8:33 gjorde Sebastian Harila, 0-2. Samme man var sen framme och ökade på till 0-2 efter 10:32. Nu var Sura rejält tillbaka pressade men lyckades hålla Bodenspelarna från mera mål, även då man fick spela tre mot fem i någon minut. Så inga fler mål blev det i första perioden. Skotten 7-16.

I andra perioden kom Sura ut som ett nytt lag och det tog endast 30 sekunder för Sura att reducera till 1-2, Detta efter ett av de grannaste målen man sett den här säsongen. Väggspel mellan Hampus Pettersson och Christofer Udd där den sistnämnde kunde raka in pucken i tom bur.. Därefter följde en del utvisningar och 12:43 kom kvitteringen, när Willam Otter pricksköt in 2-2 i numerärt överläge. Efter två perioder var det lika, 2-2. Skotten 12-11.

Tredje p

erioden blev en riktig batalj, det small i sargerna och spelades lite småfult från bägge lagen. Redan efter 3:28 återtog Boden ledningen genom Elias Edström och efter det började Boden spela på resultatet. Något som skulle visa sig ödesdigert, för Sura fick mer och mer att säga till i matchen. När klockan stod på 18:16 lyfte Christoffer Udd in pucken mot Boden målet och den letade sig in i krysset och det var kvitterat. Undrar när Udd gjorde 2 mål sist i en match?

Christoffer Udd jublar efter 3-3 målet

Några fler mål blev det inte under ordinarie tid och matchen gick till overtime. Skotten i tredje perioden 9-10. Overtime inleddes med spel fyra mot tre, eftersom Boden åkte på en utvisning i slutminuten. Men där blev det inget mål heller med 2-2 i skott. Så matchen gick till Game Winning Shots. På Sura sjätte straff blev det mål, som tidigare nämnts av William Otter. Brodern David tog Bodens samtliga straffar, så Sura plockade åt sig bonuspinnen och efter kvällens match så är man i serieledning av Allettan Norra.

Suralaget firar straffsegern.

Efter matchen sa coach Tomas Maikkula, så här till Sura Hockey TV. ”Boden är så långt den här säsongen det bästa laget vi mött och jag tycker vi stod upp bra mot dem. Så det känns skönt med en seger igen och serieledning. Så nu laddar vi för en tuff vecka med tre bortamatcher.”. David Otter hyllade laget efteråt. ”Min insats var bara en del av laget”, sa han. Ja vad månde det bliva av detta. Det är ju så man får nypa sig i armen. Men tittar man i tabellen i dagsläget så ligger vi först och det kan ingen expert ta ifrån oss.

Surahammars IF-Bodens HF 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 0-0, 1-0)
Skott: 31-39 (7-16, 12-11, 9-10, 2-2, 1-0)