Ombytta roller i Testebo arena

Sura tar revansch på Strömsbro i kvällens match, Tyler Bovin gör ett hat trick och får matchen till förlängning och straffar. I straffläggningen avgör Jakob Forslund iskallt på sin patenterande dragning och åker hem med bonuspoängen.

Tyler Bovin inledde Suras målskytte när han bröt in framför Strömsbrokassen och petade in 0-1 efter 3:52. Strömsbros replik kom efter 11:47 när Max Freyschuss grötade in 1-1 i en tilltrasslad situation framför Suramålet.Så 1-1 efter första perioden, skotten 10-6.

9:19 in i andra perioden avslutade Adam Karlsson en Surakanonad mot Adam Mattsson i Strömsbrokassen och 1-2 var ett faktum. Men Sura kunde inte försvara ledningen, utan efter 14:15 reducerade Phillip Häggström till 2-2. Nu trodde nog många att det resultatet skulle stå sig perioden ut. Men det ville inte firma Stefan Söder och Viktor Ehn som gav Strömsbro ledningen med 3-2 efter 19:38. Kändes nog lite motigt för Sura just då. Skotten 11-8.

6:07 in i tredje perioden var Ehn och Söder framme igen och ökade på till 4-2 i numerärt överläge. Det var faktiskt Suras första insläppta mål i numerärt underläge i Allettan Norra. Men sen klev Tyler Bovin in i handligen. 7:48 i powerplay styrde han in Erik Karlssons passning i krysset bakom Mattsson och sen efter 16:51 bröt han in från vänsterkanten och flippade in 4-4. Så matchen gick till overtime. Skotten i tredje 8-4.

I overtime fick sen Sura motslutet spela 3 mot 5 och Strömsbro hade gyllene chanser att avgöra, men med tur, skicklight och hjälp av sina tre försvarare såg David Otter till att det inte blev något mer mål i overtime. Skotten i overtime 4-0.

Så matchen avgjordes i Game Winning Shots. Där var Davi Otter säkerheten själv och tog Strömsbros alla straffar och Jakob Forslund avgjorde iskallt på Suras tredje straff.

Så Sura får fira nyår som trea i Allettan Norra. Känns nog skönt när man äntrar bussen under torsdags kvällen för att åla söderut med två poäng i bagaget.

Nästa match för Suras del är på trettondagen, den 6 januari då man tar emot Borlänge, Matchen börjar 16:00.

Strömsbro IF-Surahammars IF 4-5 (1-1, 2-1, 1-2, 0-0, 0-1)
Skotten: 33-19 (10-6, 11-8, 8-4, 4-0, 0-1)

Participation (On ice) SUR: 18 24 36 44 88 98 STR: 3 4 13 19 35 91
Goal 11:47 STR 1 – 1 EQ 91 FREYSCHUSS, Max 19 ÅHLEN-HEDENSTRÖM, Jesper Participation (On ice) STR: 9 13 19 35 91 95 SUR: 9 18 28 33 41 44
Penalty 12:45 STR 2 min. 95 DEUTSCH, Adam Hooking
Penalty 18:37 SUR 2 min. 28 FORSLUND, Jakob Hooking

2nd period
Goal 29:19 SUR 1 – 2 EQ 71 KARLSSON, Adam 60 HENZE, Lukas 23 MATTSSON, Viktor
Participation (On ice) SUR: 18 23 26 44 60 71 STR: 3 9 23 33 34 35
Penalty 29:54 SUR 2 min. 24 TELLSTRÖM JOVICIC, Sebastian Slashing
Goal 34:15 STR 2 – 2 EQ 23 HÄGERSTRÖM, Philip 33 APPELQUIST, Simon 34 NAENFELDT, Martin
Participation (On ice) STR: 9 23 33 34 35 95 SUR: 7 28 33 36 44 98
Penalty 39:18 STR 2 min. 17 LINDGREN, Emil Slashing
Penalty 39:33 SUR 2 min. 33 UDD, Christofer Holding
Goal 39:38 STR 3 – 2 EQ 64 EHN, Viktor 28 SÖDER, Stefan
Participation (On ice) STR: 9 28 35 64 95 SUR: 7 18 22 28 44