Sura tog tre nya poäng

Sura tillbaka på vinnarspåret igen och man plockade åt sig 3 nya poäng mot gästande Kiruna AIF. Lukas Henze var kvällens man med två mål på sitt konto.

Första perioden var riktigt fartflylld från början och spelet böljade fram och tillbaka, med ett antal chanser åt båda hållen. Men det var hemmalaget som stod för första målet. Alexander Dahlberg forechekade hårt mot Kiruna målet och passade fram till Jakob Forslund som satte dit ledningsmålet efter 14:19. Skotten efter första perioden: 8-9.

Redan efter 2:23 utökade Sura ledningen, Lukas Henze tog vara på Marcus Wahlgrens retur och satte säkert 2-0 pucken i mål. Men 16:15 reducerade Kiruna genom Oscar Fredriksson i numerärt överläge. Därefter hettade det till lite ute på banan och perioden avslutades med ett litet slagsmål mellan Suras marcus Johansson och Kirunas Filio Lundqvist, bägge herrarna fick kyla ner sig i duschen efter perioden. Skotten: 12-11.

13:18 in i tredje slog Lukas Henze till igen efter fint förarbete av Samuel Lidström och Sebastian Thors och 3-1 lyste på resultattavlan. Efter 16:29 så plockde Kiruna ut utmärkte målvakten Alexander Nilsson för att chansa i spel sex mot fem. Men efter tre icing puckar från hemmalaget så satte Tyler Boivin 4-1 i tom kasse. Skotten: 10-16 och totalt 30-36.

I och med tre poängarn i kvällens match så klättrade Sura upp på andra plats igen.
Nu väntar två bortamatcher innan nästa hemmamatch i början av februari.

Surahammars IF-Kiruna AIF 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Penalty 35:51 SUR 2 min. 22 PETTERSSON, Hampus High Sticking
Goal 36:15 KAIF 2 – 1 PP1 27 FREDRIKSSON, Oscar 29 RUNNKVIST, Marcus 32 PUIDE, Rihards

Goalkeeper Out 56:29 KAIF 35 NILSSON, Alexander
Goal 57:45 SUR 4 – 1 EQ 98 BOIVIN, Tyler 26 FORSMAN-LARSSON, Oscar 66 AHLIN, Anton (Empty Net Goal)
Participation (On ice) SUR: 22 26 44 66 77 98 KAIF: 11 15 22 26 27 28
Goalkeeper In 57:45 KAIF 35 NILSSON, Alexander
Goalkeeper Out 60:00 SUR 44 OTTER, David
Goalkeeper Out 60:00 KAIF 35 NILSSON, Alexander

Text : Staffan Hesselbäck