Surahammars IF förlänger med Henze

På tisdagsförmiddagen blev det klart att den 22-åriga forwarden Lukas Henze även kommande säsong spelar med Surahammars IF i Hockeyettan Västra.

Lukas Henze kom till oss i Surahammar inför förra säsongen efter två år i Lindlövens IF. Under säsongen som gick fick Lukas ihop 25 poäng (12 mål och 13 assist) på sina 46 matcher i Suratröjan och var med sitt fysiska spel en viktig kugge i såväl det offensiva som defensiva arbetet.

Nu står det alltså klart att den kraftfulle forwarden gör ytterligare en säsong i föreningen och det var enligt Lukas själv inte mycket att fundera på när diskussionen om en fortsättning kom på tal.

– Det var ett enkelt beslut att skriva på för en till säsong. Jag trivs väldigt bra i sura och det var en härlig grupp vi hade. Nu börjar också nya truppen ta form och den ser väldigt spännande ut.

-Förra säsongen var en grym säsong lagmässigt, att vi tog oss så långt var bra för hela föreningen och för hela Surahammar som vi nu kan bygga vidare på. För min egen del så är jag inte nöjd. Jag vet att jag har mer i mig än vad jag har presterat och hoppas jag kommer kunna få ut det den här säsongen.

Vi gratulerar Lukas till sitt nya kontrakt och önskar honom fortsatt lycka till i suratröjan.

Text: Mattias Forsberg

Foto: Oliver Szabo