Straffseger i genrepet

Genrepet borta mot Väsby slutade med seger efter straffläggning. Slutresultatet skrevs till 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 0-1).

Det var en jämn och utvisningsrik match som innehöll hela 32 utvisningsminuter totalt. Den första redan efter 1.29 när Christoffer Jansson fick gästa utvisningsbåset.

Det första målet lät vänta till 4.24 in i den andra perioden, då var det William Eckmyhl som hittade nät i powerplay. Assist till Samuel Eriksson och Jesper Wiberg.

Drygt sex minuter senare kom kvitteringen från Väsby, även de

t i powerplay.

Utvisningar fortsatte dugga tätt i tredje perioden och Hudik hade klarat av fyra boxplay varav ett 3 mot 5 innan Väsby tog ledningen med 2-1, detta efter 14.42 spelat.

Men HHC skulle få fler chanser i powerplay även dem och fick efter 16.48 också utdelning. Henrik Olsén kvitterar till 2-2 med assist från Johan Lindholm och Jesper Wiberg.

Något mer mål fick vi inte se under ordinarie tid och inte heller under fem minuters förlängning. Straffar fick avgöra genrepet.

Där satte Samuel Eriksson och Alexander Bjurström en varsin straff, men den avgörande straffen sköts av Fredric Jansson som innebar att HHC fick kliva av isen som vinnande lag.

Ett genrep där Hudik Hockey fick träna både boxplay och powerplay flertalet gånger. Där vi fick se två powerplaymål och på nio boxplay endast ett insläppt. Skottstatistiken i matchen slutade 29-43.

Alltid skönt och positivt att vinna ett genrep, även om det var efter straffläggning. Nu får HHC ägna sig åt träning inför seriepremiären på söndag, 2 oktober, kl 16.00 mot Teg.