Väsbyseger i seriefinalen

Väsby Hockey vann seriefinalen hemma mot Visby Roma med 4-1, tog sin tolfte raka seger och kan faktiskt redan nu som första lag i Hockeyettan fira ett avancemang till Allettan. En härlig avslutning på helgen där Väsby idag spelmässigt dessutom stod för en övertygande insats.

-Första matchen efter ett uppehåll är alltid lite svårare än en vanlig seriematch. Vi kommer dock jättebra in i den och tar ledning. Första perioden är bra som helhet, speciellt defensivt. Andra perioden skapar vi också mer än Visby/Roma, men är lite slarviga i spelet med puck. Tredje perioden svänger vi matchen bra. 4-1 hemma mot serietvåan är ett bra resultat, säger tränare Jussi Salo.

Väsby såg spelsugna ut efter speluppehållet och fick också en drömstart när Tobias Liljendahl på något sätt fick in pucken redan efter fyrtio spelade sekunder.

Matchen var väldigt fartfylld inledningsvis och direkt efter nedsläppet efter målet studsade pucken över sista Väsbyspelare och det gav ett friläge till gästerna som dock målvakt Linus Ryttar räddade.

Minuten senare var det Väsby som gavs ett friläge när Nicklas Nousiainen efter fint samspel med Liljendahl blev ren mot Visbys målvakt. Men även han gick bet i att överlista målvakten i friläget.

Efter den inledande chanskavalkaden blev det mer desto mindre av den varan under resterande del av perioden. Båda lagen gavs två möjligheter vardera i numerära överlägen utan att egentligen störa på allvar.

Sekunder efter Väsbys första numerära överläge glömde dock gästerna bort att markera Calle Åsell som hamnade mitt emellan Visbys backar. Det noterade Nils Bolin som spelade in till Calle som därefter slog till direkt och satte 2-0 mellan benen på Visby Romas målvakt Filip Lindblad.

Under mittakten tog Väsby över spelet allt mer och var de som fick de längre anfallen i perioden. Både Calle Åsell och Christian Hägg var nära att styra in varsin puck men det blev istället lagkapten Mikael Lengmo som fick göra Väsbys tredje mål i matchen. Det efter en riktigt härlig projektil som från ena kanten borrades rakt upp i nättaket.

Väsby borde ha gjort fler mål sett till antalet chanser i perioden där såväl Lucas Thorstensson som Axel Olsson brände varsitt friläge.

Gotlänningarna hade inte speciellt många vassa lägen i perioden men bjöds in i matchen tack vare Väsbyutvisningar. På de två laget fick i den andra perioden gick de bet men när laget fick sitt tredje raka överläge i början av den sista perioden så kunde inte Väsby hålla undan längre.

Visby Romas vassaste spelare på isen, Emil Öhrwall stod då för ett fint individuellt nummer och där han sedan spelade fram Linus Lundström till helt fritt läge och då spräcktes Linus Ryttars nolla.

Målet väckte gästerna som därefter hade några fina minuter och där Linus Ryttar var tvungen att ta fram storspelet för att inte målöverläget skulle krympa ännu mer.

Men från mitten av perioden och framåt tog Väsby återigen tag i taktpinnen och släppte den sedan aldrig ifrån sig. När sedan Carl Wassenius med lite mindre än fem minuter kvar av matchen satte 4-1, så var de tre poängen i hamn.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att uppehållet gjorde Väsby gott. Laget kändes riktigt på tårna från minut ett och gjorde ett kollektivt väldigt väl utfört arbete på isen där samtliga formationer verkligen var bidragande till segern.

Lagkapten Mikael Lengmo var verkligen på tårna idag och att han fick kröna den fina insatsen med ett vackert inspelat mål ger honom tre grisar för den stabila insatsen.

Två grisar ges till Calle Åsell som i vanlig ordning stred som en furie, vann närkamper men som förutom det även stod för en poängmeny i form av ett mål och en målgivande assist.

Sista grisen tilldelas Tobias Liljendahl som var navet i Väsbys förstaformation och där han tack vare sin styrka låg bakom mycket i Väsbys offensiv idag. Även han stod för två poäng i matchen med mål och en framspelning till Väsbys sista mål.

Sist men inte minst måste man ju uppmärksamma att Väsby alltså redan efter tolv omgångar har säkrat en plats till Allettan. De fina trettiofem inspelade poängen ger ett glapp ner till sjätteplacerade Hanviken på hela nitton poäng och eftersom det endast återstår arton poäng att spela om så kan inget lag under strecket komma ifatt. Det är oerhört starkt jobbat av Väsby och vi lyfter på hatten och gratulerar spelarna och ledningen för den platsen!