I helgen börjar J20 JuniorEttan, tränare Johan Eklund inför

Första serien för J20 var färdigspelad i lördags och BoIS vann serien utan att tappa en enda poäng. Nu väntar JuniorEttan som startar borta mot Nybro på  lördag 10/12 och hemma mot Hanhals tisdag 13/12. Jag har pratat med J20´s tränare Johan Eklund där han får sammanfatta första serien och blicka framåt mot nästa.

Du får börja med att sammanfatta första serien (J20 division 1).

Det går inte att klaga på så mycket utan vi gick ju rent. Har gjort några riktigt bra matcher. Vissa matcher har vi dippat och det har räckt att vi har spelat en bra period och ändå vunnit matcherna. Jag tycker grabbarna har gjort det bra, det är inte så lätt att spela då vi kanske har varit lite för bra för denna serien.

Ibland måste dessa matcher när man är så överlägsen vara bland de svåraste, att behålla skärpan och så menar jag?

Så är det. Vi har varit på dem att det är viktigare att vi försöker spela vårt spel än att vi ska göra massa mål hela tiden. Förbereda oss på att det kommer en bättre serie. Det tycker jag grabbarna har tagit till sig.

När du pratar om att spela ert spel, tänker du då på att hålla er till ert grundspel, spela bra i försvaret och så?

I vissa matcher har vi kunnat fuska lite och ändå lyckats och det kommer

vi inte kunna göra nu när vi möter bättre lag. Vi är nöjda med första delen.

Om vi blickar fram mot JuniorEttan som börjar på lördag, tankar inför den.

Det blir helt nya lag som vi inte vet någonting om. Därför blir det ändå viktigare att vi har ett bra grundspel och koncentrerar oss på det vi ska göra på isen.

Nu blir det 10 lag i serien.

Ja det blir det, 18 matcher, alla möts 2 gånger.

Vad tror du kommer vara allra viktigast nu så här i början av serien? 

Vi har 4 matcher innan jul som vi gärna vill få med oss fyra vinster ifrån. Framförallt lägga en bra nivå på spelet.

Hur tänker ni tränare kring mål och sånt, sätter ni upp mål?

Nej inte så mycket mål utan det blir mer match för match i och med att vi inte vet något om motståndet. Det enda vi kan påverka är vår egen insats. Det är mer det vi jobbar mot att vara så förberedda vi kan inför varje match. Sedan vet man med juniorlag att det är alltid svårt när du går på is på första träningen för veckan på måndagen, vilka har man tillgängliga. Det är så mycket annat som påverkar med J18, a-lag och så vidare. Vi får ta vecka för vecka.

Det är säker ett helt gäng hungriga killar nu oavsett om de spelade J18 eller J20 förra året så åkte båda ur, ser du någon risk med att de skulle kunna vara överladdade? Hur håller ni en bra balans där?

Vi har pratat väldigt mycket om ödmjukhet De förlorade väldigt mycket hockeymatcher förra året så det är viktigt att vi fortsätter vara ödmjuka nu även när vi har vunnit hittills. De vet hur det var att förlora förra året så vi hoppas att det brinner i dem. Överladdning tycker jag inte det har varit några problem med hittills i alla fall.

Jag kan nog prata med vem som helst av killarna inne i omklädningsrummet och alla kommer säga att de har målet att gå upp till Elit igen.

Ja så är det och jag har haft samtal med alla spelare och alla vill ju det.

Hur är upplägget med hur många lag i serien som kommer ha chans att gå upp?

Ettan är klara för spel i Elit (Region Syd) nästa säsong. Lag 2 och 3 är kvalificerade för kvalserie till J20 Region Syd. Lag 4 och 5 är kvalificerade för PlayOff 2 inför kvalserien. Lag 6-10 är kvalificerade för spel i J20 division 1 nästa säsong. Topp 3 är målet för oss.

av Susanna Johansson

Länk till spelschema för J20 JuniorEttan KLICKA HÄR