Matchreferat Skövde IK – Eskilstuna Linden Hockey

Näst sista matchen i Hockeyettan Västra stod för dörren och det var också gratismatch när sponsorer bjöd publiken på entrén. Fin publiksiffra på 1 587 åskådare skapade bra stämning under onsdagskvällen. Spelet på isen kanske inte bjöd på så stor underhållning. Men det blev tre friska poäng och seger med 3-2 samt riktig debut i hemmakassen för Noel Sjökvist, endast 18 år gammal.

Första perioden är hemmalagets som har bra snurr i Lindens försvarszon och skapar en hel del bra lägen. Lite bättre skärpa så hade nog 1-0 kommit tidigare, men 1-0 kom och det efter en riktigt fin soloprestation signerad Max Kardevall som åkte slalom genom Lindenförsvaret och stänkte upp 1-0 i nättaket bakom Anders Olsson i bortamålet efter 7.51. Därefter tar slarv vid och det är en rätt så hafsig match vi bevittnar från läktaren. Kvitteringen är snöplig och i en tilltrasslad situation framför Noel i Skövdemålet så glider pucken in bakom med knapp styrfart, målskytt efter 15.28 är gästernas Thom Flodqvist.

Men det skulle bara ta några minuter för SIK att återta ledningen och i en två-mot-etta driver Emil Smedberg upp pucken på vänsterkanten och serverar en framrusande Anton Lundmark som efter 17.12 styr in ledningspucken och perioden slutar 2-1 till SIK.

Andra perioden går nog på poäng till Linden och det märks att matchen inte har någon direkt betydelse för något av lagen. Perioden spelas mer eller mindre av men ett mål får vi och det står Linden för, ett riktigt vackert sådant också. Alexander Larsson serveras fri gata och gör en tjusig dragning och lyfter in en backhand bakom Noel Sjökvist och 2-2 är resultatet inför tredje perioden.

Tredje perioden blir även den lite av en transportsträcka även om SIK har taktpinnen och nog borde stängt matchen tidigare då hemmalaget skapar en del farliga lägen. Segermålet skall dock komma och det i powerplay. Linden spelar ovårdat och drar på sig två raka tvåor inom loppet av några minuter och vid den andra utvisningen smäller det. Jesper Emanuelsson som under kvällen bränt ett par tre riktigt vassa lägen får äntligen sätta pucken och det på ett kanonfint slagskott i ”pilsnerhöjd” serverad av Emil Smedberg och Adam Thilander. Matchuret har då tickat fram till 55.52. Linden gör ett tappert försök att komma ikapp och tar ut målvakten Anders Olsson efter 58.20 men inget mål faller, varken för bortalaget eller hemmalaget och matchen slutar 3-2.

Nästa match för SIKen är derby imorgon fredag på bortais mot Mariestad BoIS. Därefter väntar Allettan och fredagens match avgör huruvida vi får sällskap av Skaraborgsantagonisten eller inte.