Inför Mariestad BoIS – Skövde IK

Ikväll väntar säsongens hittills viktigaste match för ett av lagen, nämligen Mariestad som behöver poäng för att säkra platsen i Allettan efter Jul. Således är det upplagt för en spännande och nervös tillställning med två olika ansikten, dels den sportsliga biten, men också den ekonomiska biten där ett Skaraborgsderby i Allettan smakar gott för båda klubbarna. Hemsidan har tagit ett kort snack med Huvudtränare Staffan Lundh inför kvällens drabbning.

Matchen sänds här: BoIS – SIK

Teckna ditt abonnemang på Hockeyettan Play och se alla SIK´s matcher: Abonnemang Hockeyettan Play (1. Välj abonnemangsform, 2. Logga in, 3. Välj favoritlag – Skövde)

Vi börjar med förra matchen mot Linden. Vad är dina tankar kring matchen?

-Jag tycker vi har en bra inledning av matchen trots sin ”ringa” betydelse och vi visar att vi är ett bättre lag. Även om vi vill visa upp oss på vårt bästa sätt varje gång så är det lite slitet efter 17 omgångar så jag tycker vi kan ge oss godkänt och att det är starkt att ta 3 poäng.

Dessutom kul för Noel att visa upp sig i en hel match nu för hemmapubliken vilket han gjorde på bästa sätt.

Derby ikväll. Det är inte så mycket som behöver sägas för att tagga igång det?

-Nej visst är det i detta läget nu lätt att tömma de sista krafterna och få en skön helgs ledigt efter. Att det är ett derby med stor betydelse gör ju saken också lättare.

En full ishall i Mariestad som jagar den sista allettanplatsen blir något att bita i.

Samma lag som senast?

-I stort sett. Enda ändring att Josh Laframboise är tillbaka och tar John Frändbergs plats.