Intervju med Ahlbin Hernod

Vikings hemsida tog ett snack med senaste nyförvärvet, backen Ahlbin Hernod. Han berättar om vad han kommer att kunna bidra med, sina tankar kring hur långt Nybro Vikings kommer att kunna gå, och lämnar en uppmaning till fansen att ta sig till Liljas Arena nu på onsdag!

Välkommen till Nybro Vikings Ahlbin!

– Tack så jättemycket!

Hur känns det att ansluta till truppen så här inför playoff och hur har träningen med laget varit?

– Jo, det känns bra. Jag var med på träningen med laget idag ​och det kän​des bra. Det är en rolig känsla att komma hit till Nybro, som har gått så bra. Jag tror och hoppas på en kvalserie och att vi tar oss till Allsvenskan. Vi ska gå så långt som möjligt och jag känner att vi kan gå hela vägen.

Känner du någon i laget eller blir det en helt ny trupp för dig att kliva in i?

– Det är alltid speciellt att komma in så här i ett lag, men jag känner Fabian Ilestedt och Victor Crus Rydberg sedan tidigare. De har jag lite koll på. Annars är det i stort sett ett helt nytt lag för mig, men jag har fått ett bra bemötande nu idag och jag tycker alltid att det är kul att träffa nytt folk, så det är bara roligt.

Vad kommer du att kunna bidra med och förstärka upp truppen med?

– Jag kommer kunna bidra med ett fysiskt spel och ett snabbt och säkert backspel. Sedan har jag sett att laget är duktiga på att hålla tätt bakåt, de har inte släppt in så många mål och det ska vi fortsätta med.

Vad känner du till om Nybro Vikings och Nybropubliken?

– Jag har hört att Nybro har 1600 personer på läktaren i snitt. Och det är ju helt fantastiskt, det är något av det bästa publiksnitt som jag har hört talas om i hockeyettan. Det är alltid speciellt att spela inför mycket publik. Det blir enklare att spela när det är mycket folk på läktaren, det blir roligare och det blir en härlig inramning. Man blir lite mer taggad. Det låter kanske konstigt att säga att man inte skulle bli det annars, men det ger verkligen extra bensin på elden.

Är du spelklar till onsdagens match mot ditt gamla lag Mariestad?

– Jag tror att ni kommer att få se mig spela på onsdag, om allt går som det ska. Det är alltid situationer som kan uppstå, men jag tror det blir spel.

Är det någon gammal lagkamrat i Mariestad som du ser extra mycket fram emot att trycka upp i plexiglaset på onsdag?

– Haha, nej det vet jag inte, utan jag ska göra mitt bästa och köra över vem det nu än är. Sedan är det klart alltid roligare att köra över vissa utav spelarna, men nu är vissa skadade i Mariestad också. Det blir som en lite extra krydda att få komma hit och redan i första matchen få möta sitt gamla lag som jag spelade i förra säsongen.

Hälsning till fansen inför onsdagens match?

– Jag vill att alla ser till att komma till Liljas Arena på onsdag, så att vi kan få bjuda på riktigt hockeygodis.

Stort lycka till i din fortsatta karriär i Nybro Vikings!

– Tack så mycket!

Text: Liselott Söderlund