Hudiks fjärde raka på hemmaplan

Hudik Hockey pumpar på i hemmarinken där fjärde raka segern kom genom 4-1 (2-0, 0-1, 2-0) mot Arlanda Wings vilket också innebar att lagen bytte plats ovanför AllEttan-strecket där HHC nu studsade upp till tredje plats i tabellen.

Fotograf: FlyWoodStudio

Därmed är det också bäddat för en riktigt häftig utmaning för HHC på söndag med bortamatch mot obesegrade Enköping, som ännu inte tappat någon poäng i seriespelet.

HHC kom till spel med bara sex backar när både #48 Hugo Enock och #58 Filip Lander saknades liksom ögonskadade #38 Anton Björkman.

En av nycklarna till den klara segern mot Wings var spelet i boxplay där HHC inte släppte till någonting och där Wings trots fem numerära överlägen inte kunde få pucken förbi #53 Oliver Tornerefelt. Viktigast var det vid Wings två numerära överlägen i andra perioden, när siffrorna ännu var jämna, och där Tornerefelt i boxplay-spelet gjorde sammanlagt nio räddningar.

En annan nyckel var naturligtvis HHC:s 3-1-mål i början av den tredje perioden när #29 Jesper Wiberg med sitt snabba dragskott prickade första krysset, ett mål som skapade trygghet hos hemmaspelarna, som sedan enkelt kunde styra hem matchen och som trots tre raka boxplay i tredje perioden inte släppte till mycket för Wings att jobba på.

– Ja, jag tycker att vi ska vara helnöjda med det vi gjorde idag. Vi har blivit tätare i försvarsspelet och sätter oftare press på rätt ställe. Och vi börjar också ta bättre beslut, så det här var kul för laget, konstaterade Per Ljusteräng, som också tyckte att #22 Linus Hedman tog ett stort steg framåt den här gången.

Matchen började annars lite ryckigt med en hel del chanspassningar som inte gick fram, men HHC tog för sig mer och mer och dominerade rätt stort ute på isen under periodens andra hälft, något som också skottstatistiken 20-4 gav ett tydligt mått på.

Målen lät dock vänta på sig och det var först efter ett något misslyckat powerplay utan pucktempo som HHC ändå behöll greppet i anfallszonen och #55 Andreas Söderberg snärtade in 1-0 (17.06) med sitt snabba dragskott efter assist från #20 Henrik Marklund och #9 Marcus Sirén.

Efter nedsläpp dröjde det bara åtta sekunder fram till 2-0 när Wings målvakt Isak Johansson inte lyckades få grepp om #22 Linus Hedmans skott.

I den andra perioden fick Wings allt oftare igång sitt djupledsspel och hemmalaget fick jobba hårt för att hålla gästerna ifrån sig. Det var också Wings som gjorde periodens enda mål genom Oscar Pentler som jobbade in pucken när han vann en klubbkamp framför Oliver Tornerefelt.

Det här var ett läge i matchen där Wings verkligen gav hemmalaget en match och det var i många stycken bara HHC:s spel och Tornerefelts täthet i boxplay-lägena som gjorde att hemmalaget kunde gå in i den tredje perioden i fortsatt ledning.

Och här avgjordes matchen redan tidigt när Jesper Wibergs 3-1 (43.45), ass #85 Lucas Enqvist och #23 Adam Byström-Johansson,  direkt följdes av 4-1 (46.39) när #37 Christian Lindbergs snabba och låga skott smet in under Wings-målvakten efter förspel av #39 Anton Hammargård och #55 Andreas Söderberg.

Resten av matchen blev mest en fruktlös jakt från Wings sida för att försöka utjämna siffrorna, men där hemmalaget stängde till i egen zon trots tre raka numerära underlägen där Wings bara fick igenom enstaka skott och där HHC mest fick ägna sig åt försvarsspel genom utvisningarna.

Skribent: Lars Gösta Larsson