Vimmerby vann tät drabbning

Bois lyckades inte ta en andra raka seger. I en tight match där försvarsspelet prioriterades så kunde Vimmerby vinna med 2-1 (1-0,1-0,0-1).

Det är en fartfylld förstaperiod där Vimmerby har initiativet större delen av perioden. De får ofta ner pucken djupt i Bois zon och jobbar därifrån mot Boisbackarna som har svårt att hitta ut med vettiga uppspel vilket gör att anfallen blir rätt långa för Vimmerbys del. Bois försvarar dock ytan framför kassen bra och Vimmerby har svårt att få till några riktigt heta målchanser. Men efter 8 minuters spel så får de först ett gyllene läge att ta ledningen, men en på mage liggande Tobias Sandberg mirakelräddar, men han blir av med sin klubba, så när Vimmerby senare i anfallet får skottläge från blå så hittar Vimmerbyledningen in. Linus Ljung är det som laddar från blå. Efter ledningsmålet jämnar Bois ut spelet något, men det är fortfarande Vimmerby som har lite fler anfall. De heta målchanserna uteblir dock för båda lagen och perioden slutar 1-0.

I den andra perioden så är det Bois som har ett litet spelövertag, delvis hjälpta av två powerplay. Powerplayena blir dock för långsamma och därmed så kan Vimmerby enkel hålla Boisarna utanför sig. Då är det bättre tempo i spel 5 mot 5, och speciellt på Bois tredjekedja med Oliwer Fjellström, Adam Willig och Philip Elgestål, för de skapar flera långa anfall och har också ett par halvchanser. Vimmerby är dock starka framför eget mål och har varit duktiga på att städa undan lösa puckar. Närmast att näta är Tobias Aronsson på skott från blå som går i stolpen. Vimmerby har också sina anfall, men också Bois är starka framför sitt mål och därför har det mest blivit skott långt utifrån som Sandberg kunnat rädda tämligen komfortabelt.

Pendeln svänger i den tredje perioden över till Vimmerbys fördel igen. Anfallen kanske inte blir lika många och talrika som i den första perioden, men å andra sidan har Bois inte mycket i anfallsväg alls. En orsak till spelövertaget kan givetvis vara de två powerplayen Vimmerby får, och de utnyttjar också det andra. En Boisare tappar sin klubba i ett Vimmerbyuppspel och hamnar lite fel och det ger Vimmerby en två mot etta och passet sitter perfekt och direktskottet går rätt upp i krysset till 2-0 genom Sebastian Vidmar. Med drygt fem minuter kvar så börjar Bois spela lite mer desperat och trycker på högre och får då flera riktigt långa och bra anfall och flera vassa lägen, bland annat ett stolpskott. Bois plockar ut målvakten och får också med sig ett powerplay med 1½ minut kvar. Det tar bara åtta sekunder innan Tobias Björklund skjuter och Adam Willig styr in reduceringspucken till 2-1. Bois fortsätter ösa på och är väldigt nära ett par gånger om att hitta in kvitteringen, men Rydén storspelar och räddar allt och matchen slutar 2-1.

En väldigt chansfattig match där det var långt emellan målchanser för båda lagen, men där Vimmerby ändå var det bättre laget och vann rättvist. I Bois så är det försvarsspelet som lyckades bäst och samtliga backar ska ha beröm för sin försvarsinsats.

Nu väntar Visby på söndag, ett Visby som idag besegrade Skövde med 2-4.