Bjuder Albin på ett nytt hattrick i Lindehov?

Efter två säsonger i Guldsmedshyttan SK så är hemmasonen Albin Gunnarsson tillbaka i Lindlövens trupp! De två säsongerna i GSK visade sig vara viktiga för Albin, vars hockeysug var på väg ner. Med två poängrika säsonger i Division 2 bakom sig, står hemmasonen redo för nya matcher.
– Det känns bra nu och jag är laddad för kommande matcher, säger Albin.

När vårserien tog sin början kom nyheten att Lindesonen Albin Gunnarsson är tillbaka i Lindlöven! Forwarden har under sina tidigare fem säsonger i moderklubben varit en stor poängspelare, där den senaste säsongen (2019/2020) slutade med 25 poäng på 37 matcher.

De två senaste säsongerna har Albin däremot spenderat i Division 2 där han har spelat i GSK-tröja. Under fjolårets slutskede stod Albin med 21 poäng på 14 matcher, vilket visar att formen finns inför spel i vårserien.

Ett bevis på spelarformen visades i Lindlövens senaste hemmamatch, där det blev utklassning i Lindehov mot gästande Vännäs. Slutresultatet skrevs till 7-2, där den återkommande Gunnarsson fixade ett hattrick inför hemmapubliken.

Hur är det att vara ”hemma” i Lindlöven igen?
– Det känns kul, det är väldigt roligt att vara tillbaka! Lite hemlängtan har man väl haft men jag har haft det jättebra i Guldsmedshyttan under de senaste två säsongerna, det är även tack vare dem som jag har fått tillbaka suget för hockeyn.

Hur kommer det sig att suget för hockeyn gått ner?
– Jag har spelat i fem-sex säsonger och efter ett tag så blir det tufft. Det är mycket intensiv träning och sedan blir det mycket åkande när man ska spela tuffa matcher. Det känns helt enkelt att det blir för mycket. Men efter två säsonger i GSK så känns det bra nu och jag är laddad för kommande matcher.

Match på lördag sedan hemma direkt. Tungt med två raka matcher?
– Det blir såklart tufft, vi har som sagt inte spelat match på tre veckor och med två matcher bredvid varandra så kommer det bli tufft. Vi har tränat på under de matchfria veckorna så jag tror att det kommer att gå bra.

Tankar mot Vallentuna?
– Jag personligen har ingen jättekoll på helgens motstånd men jag vet att det är två bra lag som vi ställs mot. Det kommer att bli två tuffa matcher i helgen.

Du fixade ett hattrick i förra hemmamatchen, var det första gången?
– Jag minns inte förra gången som jag gjorde det så det måste vara första gången, i alla fall i ”Ettan”. Det var inte bara att jag gjorde mål som borde hamna i fokus, det var bra passningar från mina lagkamrater som låg bakom att jag kunde göra tre mål. Det kändes jätteskönt för både mig och laget. Om det blir ett nytt hattrick nu till helgen vet jag inte, det viktiga är att vi vinner.