Makalös vändning hemma mot Wings

Wings tog ledningen med 1-3 i den sista perioden men därefter vände Strömsbro helt på matchen när man gjorde fyra mål och till slut vann med 5-3.

Strömsbro tog kommandot i inledningen av matchen och fick även med sig ett numerärt överläge. När Wings precis blivit fulltaliga igen var det nyss utvisade Doglas Dahling Barger som skickade iväg pucken och Wings fick till en läge som också resulterade i ett ledningsmål när Adam Harrysson Karlsson var sist på pucken. Hemmalaget skulle dock få en ny chans i spel fem mot fyra och den här gången tog man den. Det var Philip Hägerström som skickade iväg ett distinkt skott som gick in bakom en skymd Isak Johansson i Wingsmålet och vi hade likaläge igen. Kort innan paus skulle man ha ett läge att ta ledningen när man kom på ett två mot ett-läge men pucken tog i stolpen.

Den andra perioden hann knappt börja innan gästerna återtog ledningen med 1-2 efter slarv i försvarsspelet. Strömsbro fick dock chans till kvittering efter att de gulklädda dragit på sig ett matchstraff men där var det gästerna som hade det hetaste läget med ett friläge. Man fick inte riktigt till det spelmässigt och Wings fick till ännu ett friläge men Victor Eriksson spelade säkert i målet.

Den tredje perioden inleddes med att gästerna ökade på sin ledning till 1-3 och uppförsbacken såg lång ut för Rallarbo, men skam den som ger sig. I ett numerärt överläge överlistade Gabriel Deutsch Isak Johansson när han trädde in den från nära håll. Knappa minuten senare var det dags igen när Philip Hägerström skickade in kvitteringen till 3-3, även det från nära håll och det var match igen. Strömsbro fick ny energi av sina mål och tog över helt. Ett ledningsmål skulle också komma när Olle Hellström avlossade sin bössa från målvaktens högra tekningscirkel och Strömsbro hade vänt helt på den här matchen, men man var inte nöjd där. Gästerna gjorde ett försök att få till en reducering när man tog ut målvakten men när Sebastian Linder fick med sig pucken såg det ut som att det var han som skulle avgöra den här tillställningen. Han passade över pucken till Jesper Åhlén Hedenström som la in den i öppet mål till 5-3 med 36 sekunder kvar och Strömsbro tog tre oerhört viktiga poäng den här onsdagskvällen. Drömmen om en Allettanplats lever fortfarande när allt avgörs i den sista omgången på fredag.

Strömsbro IF – Wings HC Arlanda 5-3 (1-1, 0-1, 4-1)
Skott: 24-25 (7-11, 6-8, 11-6)
Utv: 2-35 (0-4, 2-27, 0-4)

0-1 (06:55) Adam Harrysson Karlsson (Jesper Andersson)
1-1 (09:20) Philip Hägerström (William Eriksson, Abbe Broberg) PP1
1-2 (20:53) Joel Linander (Mateusz Szurowski)
1-3 45:53) Emil Hedström (Joel Linander, Tim Friberg)
2-3 (47:25) Gabriel Deutsch (Abbe Broberg, Sebastian Linder) PP1
3-3 (48:40) Philip Hägerström (Mikael Hansson, Abbe Broberg)
4-3 (56:28) Olle Hellström (Sebastian Linder)