200 mils helgresa med Piteå och Teg som destinationer

Igår morse kl 0900 packade Vallentunas Hockeykrigare in sig i bussen som skall ta dem upp längs med Norrlandskusten med ett första stopp i Timrå. 

-Vi kommer att ha en fredagsträning i Timrås ishall för att sedan fortsätta upp till Umeå där vi övernattar fredagkväll, säger Charlie Thermaenius Vallentuna Hockeys tränare.
-Lördag fm fortsätter vi upp till Piteå för att vara på plats i god tid innan matchen börjar kl 16.00. Efter matchen är klar sätter vi oss i bussen igen ner till Umeå där vi har en ny övernattning och på söndag fm så har vi bokat in ett nytt ispass för att mjuka upp och känna igenom kroppen inför söndagens fight.
-Vår nästa match mot Teg börjar kl 16.00 och när den är slut så kliver vi på bussen för hemfärd och räknar med att vara i Vallentuna på tidiga måndags timmarna.
-Vi hoppas på en bra helg och ser fram emot matcherna avslutar Charlie Thermaenius.
Med på bussen är #24Gustav Jansson som ger oss lite förutsättningar inför matcherna.
 
En lång resa väntar, hur förbereder man sig?
Finns inte så mycket man kan göra mer än att resa med, äta och sova men det blir ju en hel del tid för snack och diverse aktiviteter tillsammans.
Fem snabba frågor:
Kortspel eller sova? Kortspel
Musik eller film på paddan/telefonen? Musik
Godis eller frukt? Godis
SMs eller Snapchat? SMS
Nocco eller Cola?Cola
 
Hur ser du på er line med Lundin-Lundberg som kedje kompisar? Ni har gjort tillsammans 24p så här långt, vad är det som gör er så bra?
-Jo men jag tycker vi alla tänker rätt lika i spelet och förstår varandra bra på isen så det underlättar. Sen så har jag och Leon spelat  mycket tillsammans i tidigare klubbar så vi hittar varandra väldigt bra och Lundin har passat perfekt mellan oss med sitt tvåvägsspel. Det underlättade att vi fick en bra start redan i första matchen och sen har det bara rullat på.
 
Vad tror du om första matchen mot Piteå, vad eller vem skall vi hålla extra öga på?
-Då jag själv inte har bra koll på dom så tror jag att det blir viktigt att vi håller oss till vårt spel och håller oss från utvisningsbåset så tror jag vi har en bra chans till 3 poäng.
 
Vad kommer att bli avgörande i helgens bägge matcher för att kunna ta med sig 6 pinnar hem?
-Ja som jag sa tidigare att vi spelar vårt spel och gör jobbet i hela matcherna så har vi en bra chans att vinna båda matcherna.
 
Matcherna sänds ju live på Stars and Stripes Vallentuna sportbar, vem skall man hålla ett extra öga på i rödvitt? Varför?
-Tror nog att ni bör hålla ett öga på nummer  10 Tobbe Ericsson då jag tror han stänker in nån kasse i helgen.