Tisell: ”Göra vårt jobb och få fart på grejerna”

Under söndagseftermiddagen spelar Nybro Vikings sin andra hemmamatch för veckan. För motståndet står Skövde IK. Det är en jämn tabell i Allettan södra, och det kommer att bli en spännande match då varje poäng är viktiga. Nybro kommer senast från en vinst mot Grums IK och Skövde kommer senast från en förlust mot Halmstad.

Datum: Söndag den 19 januari.
Nedsläpp: 16.00.
Arena: Liljas Arena
Biljetter: Köp din biljett här!
Livesändning: Se matchen live här!

Huvudtränare Mikael Tisells tankar inför matchen:

Vad tar du med dig

från senaste matchen mot Grums?

– Jag tycker att vi gjorde många bra grejer i den matchen. Känslan är att man inte riktigt förstår hur pass tajt den här serien är och hur bra alla lagen är. Jag tycker att vi skulle ha gjort några mål till, då kunde vi ha dödat matchen innan de hade sina chanser. Men det är svårt att göra mål på beställning. Vi hade flera riktigt bra chanser och det kunde ha blivit fler mål.

Dina tankar inför morgondagens match mot Skövde?

– Skövde är ett lag som gör många mål, de har en riktig bra spets framåt, så det är ett lurigt lag. Vi får se hur det går imorgon. Halmstad gjorde det bra senast mot Skövde och jag hoppas att vi ska kunna göra något liknande. Vi måste återigen göra vårt jobb och få fart på våra grejer. Jag tycker att vi har varit solida de senaste tre matcherna och det känns skönt. Vi behöver fortsätta på det spåret mot Skövde imorgon.

Är det något specifikt som ni tränar mer på?

– Vi har varit fyra-fem man borta under tio dagar vilket har inneburit att vi inte har kunnat träna så mycket lagmässigt. Vi har haft både backar och forwards borta, och det är sådant som märks.

Och hur ser det ut nu, läget i truppen?

– Det kommer ta ett tag till innan Alfred Andersson och Robin Wengdahl är tillbaka. De har båda dragit på sig skador. Linus Olsson och Jesper Mångs är på gång. Vi tar dag för dag. Vi kommer att ta ut laget i sin helhet imorgon.

Lycka till i morgondagens match mot Skövde!

– Tack så mycket!