Tung förlust mot Köping HC

Det blev en rejäl förlust mot Köping HC på hemmaplan med 1-7.

Det var en väldigt viktig match när bägge lagen stod på samma poäng innan dagens match. Första bytena visade också att bägge lagena förstod vikten av matchen. Men två utvisningar för hemmalaget gav Köping HC möjligheten att spela fem mot tre vilket de utnyttjade efter 4,58. De gjorde 0-2 i det efterföljande fyra mot fem spelet, och det gav så klart gästerna rejält med energi. Mif hade svårt att komma till riktiga lägen utan Köping HC gjorde istället 0-3 efter 15,14.
Skotten i första 5-12.

Hemmalaget bytte målvakt i paus och Jansson kom in mellan stolparna. Mer av spelet förlades till Köping HC zon men fortfarande var avsluten tämligen trubbiga. Ytterligare en Mif utvisning utnyttjades så 15,06 kom 0-5.

Skotten i andra 10-8.

Köping HC kunde spela avslappnat och hemmalaget fick inte till några heta chanser utan 0-6 och 0-7 kom i mitten av perioden innan Ferletak kunde göra tröstmålet 1-7 i ett powerplay. Tiden för målet var 14,46 och assisterade gjorde Olsson(29) och Knuts(7).
Skotten i tredje 9-12.
Skotten totalt 24-32.

En match som Köping HC styrde helt och den uppförsbacke som kom efter de första två målen i numerärt underläge blev för brant att komma uppför. Förlusten innebär att laget nu ligger sexa i tabellen på samma poäng som femman Kumla HC.
Nästa match är på onsdag 22/1 mot Kumla HC borta.