Jag vill vara en ledande spelare

Det var en ordentligt laddad Filip Thörnqvist som i förrgår gjorde comeback efter en sju matcher lång avstängning. Var det någon som tvivlat kring betydelsen av Bois lagkapten innan så är nog de tvivlen skingrade efter den matchen. För laget som hackat betänkligt innan visade inte upp något annat än beslutsamhet och energi med den viktige kuggen med på isen igen och vann rättvist en riktigt välspelad och bra match mot seriesegrarna i södra ettan, obesegrade i 13 raka bortamatcher.


Tillbaka senast efter en 7 matcher lång avstängning och vinst direkt. Hur skönt var detta?

Det är klart att det var skönt att vara tillbaka och få en vinst direkt.

Hur frustrerande har det varit att stå vid sidan av och se på när laget kanske gått lite trögt?

Det är klart det varit jobbigt att stå vid sidan av och inte kunnat hjälpa till. Speciellt som jag inte kunnat vara med i omklädningsrum och bås och bidra på det sättet heller

Nej du har ju inte ens fått vara med någonting kring matcher för det är inte tillåtet för avstängda spelare.

Nej jag har inte kunnat vara med på någonting utöver träningar och då blir det extra jobbigt för är man skadad kan man i alla fall bidra med att stötta i båset och så. Så det har varit en speciell situation, men nu är det skönt att vara tillbaka.

Ni gjorde en bra första match mot Troja i allettan där ni vann och där var du med, och nu när du är tillbaka så gör ni åter igen en riktigt bra match. Däremellan har det varit lite halvknackigt spel under din frånvaro. Finns det något samband med att ni lyfter er just till den matchen, din första efter frånvaron?

Jag har ju varit med länge i laget och är ju en ledare, ihop med många andra, och gör det jag kan bidra med. Men det är svårt att säga hur mycket det hänger ihop, men jag vill vara en viktig spelare och tror nog att jag är det. Samtidigt tror jag att alla spelare hade knutit näven nu och ville visa att vi är ett riktigt bra hockeylag och det tycker jag vi visar. Det är ju inte många procent vi gått ner under de tidigare matcherna, men nu kom vi upp lite grann och det är på denna nivå vi måste ligga i prestationen för att gå långt i vår.

Du såg väldigt spelsugen ut och delade direkt ut några härliga tacklingar och var snabbast ner till puckarna i anfallszonen!

Jo det är klart man var. Nu när det gått lite trögt det senaste så ville man ju gå ut och bidra direkt och jag var sugen på att spela. Trots att det varit frustrerande att vara avstängd så har man ändå kunnat träna på ordentligt, bättre än vad jag kunnat göra annars och jag känner mig i bättre form nu än vad jag var innan avstängningen.

Så det kan komma något gott ut av detta till slut?

Jo lite så måste man se det. Det är klart man var frustrerad och förbannad när det blev så många matcher, jag tyckte inte det var värt så många. Men man har försökt vända frustrationen till att träna hårdare och det har jag lyckats med.

Du och Douglas Lögdahl har ju spelat tillsammans en hel del tidigare. Men nu fick ni Lukas Söderlund som kedjekamrat i en nykomponerad formation och jag tyckte det funkade riktigt bra. Ni verkade hitta lite kemi direkt!

Jo men det håller jag med om, det klickade riktigt bra. Vi tränade ihop måndag-tisdag och pratade mycket med varandra om hur vi såg på varandra och hur vi ville ha det. Jag och Douglas har ju spelat mycket ihop och trivs ihop och Söderlunds kvaliteter verkar passa bra ihop med oss. Vi pratade om vilka våra styrkor var och vad vi ville få ut av varandra alla tre och vi köpte det och då känns det som att vi är en kedja som kan komplettera varandra väldigt bra.

Apropå Söderlund, vilket mål han gör!

Ja det var fantastiskt snyggt. Jag var precis bakom och såg målet och det var riktigt roligt att se. Jag trodde nog att han skulle hänga den för han är otroligt skicklig i lägena, men att han skulle göra en sådan grej hade jag inte på känn.

Att vinna en målmässigt jämn match mot bra motstånd, hur viktigt var det?

Det är så klart jätteviktigt. Jag kände redan innan 2-1 att vi SKA inte förlora det här, vi var det bättre laget och spelade bra hockey och det finns inte att vi förlorar detta.

Imorgon väntar Troja. Vad för känslor går du in med till den matchen?

Väldigt bra känsla. Vi kommer från en vinst mot ett skickligt Nybro. Och det är alltid bra matcher mot Troja och imorgon är det enkronasmatch och en busslast Mariestadssupportrar på plats så det kommer att bli en härlig inramning och en härlig match. Det kommer säkert bli lite smågrinigt där ute så det ska bli jättekul.

Det är sådana matcher du gillar!

Ja så är det absolut, det är ju såna matcher man spelar för, med mycket folk på läktaren och tätt och tufft, det är det som är roligast.

Tror du på ny trepoängare?

Det gör jag absolut! Vi vet vad vi kan och åker självklart ner för att ta tre poäng!

 

Av Krister Holm