Vinst efter en stark prestation!

Första play off matchen blev en drabbning som med all säkerhet kommer in i historieböckerna. Största tävlingsmatchen för AIF:s del på över 32 år. En match som vi vinner med 3-2 efter en minst sagt rafflande drabbning.

Matchen inleds i ett högt tempo där Östersund redan efter några minuter radat upp 3-4 ”heta målchanser”. Att vi klarar ut detta och gör det så viktiga 1-0 målet efter knappa 5 minuters spel betydde väldigt mycket. Allt eftersom perioden fortgår växer vi in i spelet allt mer. Trots Östersunds kvittering under perioden, är det totalt sett ett övertag för oss. Ställningskrig i andra perioden, men där vi kommer i underläge med 2-1 inför sista perioden. Efter en stark och strukturerad tredje period, kommer vår efterlängtade och mycket välförtjänta kvittering med knappa 3 minuter kvar. Ny period och ”Sudden deth”. Här tar det endast 11 sekunder för oss att avgöra. En fantastisk känsla och glädje att få avgöra en match av denna dignitet på detta sätt. Med disciplinerat och välorganiserat spel vinner vi rättvist, men där små marginaler gjorde skillnad. En bra och stämningsfull inramning av denna match gav oss den extra energi som behövdes för att besegra ett bra och välspelande Östersund. Bra gjort och tack för hjälpen, vi gjorde det tillsammans!

Idag torsdag rullar bussen mot Östersund i AIF andan Gemenskap – Tradition – Stolthet. Ny match imorgon Fredag och ev en tredje och avgörande match på Lördag. Vi står nu inför en mycket intressant och stimulerande utmaning. Med åter full trupp är känslan positiv när vi nu ska ta oss an denna uppgift. Vi kommer göra vårt yttersta för att det åter ska bli fest på Lombia.