Troja/Ljungby vann stökig match – upp i serieledning

152 utvisningsminuter!

Det var minst sagt heta känslor ute på isen när Troja/Ljungby besegrade Mariestad och gick upp i serieledning.

– En typisk Troja/Ljungby–Mariestad-match, säger Trojas tränare Roger Forsberg till Smålänningen.

När det är en plats i Hockeyallsvenskan som står på spel är det inte konstigt att det smäller ute på isen. Det gjorde det minst sagt när Mariestad och Troja/Ljungby drabbade samman.

Domare Filip Granrud och hans kompanjoner hade fullt upp och delade totalt ut 152 utvisningsminuter, varav flera matchstraff.

Bland annat rök Trojas Linus Andersson och Mariestads Erik Olsson ihop och fick lämna matchen under den andra perioden.

Men det small inte bara i sarghörnen när kvalserien var tillbaka under torsdagen.

Matchen rivstartade och efter bara några minuters spel hade vi fått se tre mål i Mariehus Arena.

Douglas Lögdal gav hemmalaget ledningen men gästerna svarade snabbt två gånger om genom Daniel Karlsson Thörnros och Kevin Karlsson.

Ragnewall storspelade

När Jesper Emanuelsson sedan utökade ledningen till 1–3 i början av andra perioden var känslan att gästerna skulle dra ifrån.

Men Mariestad skulle inte låta siffrorna rinna iväg som i första matchen mot Nybro.

Jesper Lindén reducerade och såg till att hemmalaget hade kontakt inför tredje perioden.

Sista perioden blev en enda lång kvitteringsjakt och i slutsekunderna skrapade Mariestad fram flera fina chanser.

Men Troja-målvakten Wictor Ragnewall storspelade och såg till att gästerna tog sin andra raka seger.

– Det blev lite dramatik i slutet som det ofta blir. Vi spelade stabilt i tredje perioden och dödade dem kraftigt, men det blir alltid turbulent mot slutet. De lägger på mål och det studsar och far, men som tur var kunde vi reda ut det, säger Roger Forsberg till Smålänningen.

I och med segern är nu smålänningarna i topp efter två spelade omgångar av kvalserien. Nu väntar smålandsderby mot Nybro på lördag.

– Det gäller att äta, ta hand om kropparna och ladda batterierna för att spela på lördag. Och då är vi redo, säger Roger Forsberg.