Inför match: Säsongspremiär i Stiga Arena i kväll

Matcherna duggar tätt, och redan ikväll 19.00 är det dags för Tranås AIF att ta emot Kalmar HC i säsongens andra träningsmatch.

3-1-förlust borta mot Vimmerby i säsongspremiären, och trots att det givetvis finns många bitar kvar att jobba med, så fick tränarduon Miettinen /Högosta en hel del positiva svar.

– Jag tycker vi kommer in med bra energi och spelar bra i stora dela av första, speciellt i egen zon. Andra perioden är sämre, där vi blir långa och tappar en del puck på fel ställe. Sen är det kul att se att vi kommer ut bra i tredje, där vi spelar mycket enklare och får en del långa anfall. Vi gör också ett bra hockeymål. Klart man är besviken när man inte vinner, men vi bygger vidare och det är en godkänd insats av killarna, säger Arto Miettinen

Men ikväll är det alltså Kalmar HC som väntar för TAIF. Ett Kalmar som precis som Tranås, och majoriteten av lagen i den södra serien siktar på spel i allettan framöver. Laget har, likt Tranås, riktat blickarna mot Finland och bland annat värvat den på förhand intressanta forwarden Matias Varttinen.

I skrivande stund saknas bara Ivar Arnesson som fortsätter med sin rehab, och beräknas vara borta någon månad till. I mål blir det säsongsdebut för Victor Johnson efter utflykten till Boden.

Köp biljett | Köp livesändning