Maja Rehn: ”Jag engagerar mig för att det behövs…”

”Hur orkar du engagera dig så mycket, det är väl som det är?” En vanlig fråga som ofta dykt upp under åren under mina engagemang för tjejer. Det enkla svaret är: För att det behövs.

Det finns fortsatt allt för många klubbar och personer, som inte vill, eller någonsin kommer förstå, ansvaret de har att i alla lägen vara jämställda. Det i sak innebär inte att det nödvändigtvis är så att klubbarna har exakt lika många tjejer som killar, vare sig aktiva i föreningen eller i styrelsen eller någon annan del. Men det handlar om att ge alla förutsättningarna att få vara en självklar del av det och att satsa på alla så långt det bara går. Och vilka möjligheter som öppnas.

När jag såg att TAIF skulle starta upp tjejverksamhet kände jag äntligen händer det, så viktigt för, framför allt de tappra tjejerna som redan är där, men också för klubben, Tranås som stad och oss som bor i Tranås och på ett eller annat sätt är en del av det. För oss alla.

Jag har en historia inom hockeyn, dels spelade jag som liten och tog också upp intresset igen under gymnasietiden. Dock krockade det rejält med innebandyn och det blev en omöjlig kombination och hockeyn fick stå åt sidan. Och där har vi nästa problem, att det är nästintill omöjligt att kombinera flera sporter tidigt i karriären. En nyckel i mitt uppdrag att lyckas handlar om att vi inte ska ”sno” tjejer från andra idrotter men däremot visa och uppmuntra dem till att hockey är något riktigt roligt och få dem att känna att de är del av något stort, tillsammans med de andra tjejerna och tillsammans med TAIF som en stark och stabil klubb med stora möjligheter.

Min vision med det här uppdraget är dels att lyfta fram de fantastiska tjejer som krigar på redan idag, och på så sätt förhoppningsvis locka dit många fler som testar och får känna hockeyglädjen, gemenskapen och bli en del av något stort.

Jag engagerar mig för att det behövs, för att jag brinner för ett jämställt samhälle där varje steg räknas, och jag hoppas verkligen vi kan få till något riktigt bra för tjejerna av det här, tillsammans med er alla! Alla spelare (tjejer som killar), eldsjälar, styrelsen, ledare, föräldrar, släktingar och inte minst tillsammans med er Tranås-bor! Vi kommer behöva ert stöd och engagemang och jag hoppas verkligen vi ses i hallen höst!

Maja Rehn, lagledare i TAIF’s flicklag