Vinst i Allettanpremiären

Det blev en seger i premiären av Allettan när Strömsbro vann med 3-4 borta mot Sundsvall ikväll.

Efter bara två minuters spel skulle Strömsbro ta ledningen när Ernst Axel Boberg skickade iväg ett hårt skott som gick in bakom Viktor Rönnqvist i Sundsvallsmålet. När man sedan fick med sig ett numerärt överläge kom mål nummer två när Sebastian Linder trädde in pucken via köksvägen cirka fem minuter in på perioden.
0-2 stod sig perioden ut, men när gästerna återigen fick chansen i spel fem mot fyra i den andra perioden var det istället hemmalaget som skulle ta till vara på den möjligheten. Strömsbro slarvade i uppspelet och där kunde Sundsvall nypa åt sig pucken och skicka in reduceringen på en retur. Strömsbro skulle dock kunna öka på sin ledning till slut när Viktor Ehn skickade in en retur till 1-3 med cirka sex minuter kvar av mittenperioden.
Man ökade också på till 1-4 när Abbe Broberg fick stå helt ren mitt framför mål och bara kunde lägga in pucken. Hemmalaget hämtade sedan upp till både 2-4 och 3-4 men närmare än så kom man inte och Strömsbro tog hem premiärsegern av Allettan Norra den här kvällen.

IF Sundsvall Hockey – Strömsbro IF 3-4 (0-2, 1-1, 2-1)
Skott: 30-22 (9-9, 11-10, 10-3)
Utv: 15-11 (2-2, 6-2, 7-7)

0-1 (02:03) Ernst Axel Boberg (Adam Dahlström)
0-2 (05.03) Sebastian Linder (Abbe Broberg, William Eriksson) PP1
1-2 (27:14) Mathias Wikudd SH1
1-3 (33:49) Viktor Ehn (Gabriel Deutsch, Max Freyschuss Nordin) PP1
1-4 (43:32) Abbe Broberg (William Eriksson, Philip Hägerström)