Förlust hemma mot Piteå

Det blev en förlust hemma mot Piteå med 3-5 i den första hemmamatchen i Allettan Norra.

Det var gästerna Piteå som inledde klart piggast och man blev även först att hitta in i målprotokollet genom Jesper Ylivainio när han hade öppet mål. Man ökade också på till 0-2 när Tommy Wargh skickade iväg ett hårt skott som gick in bakom Spinnars Nordin.

Till den andra perioden kom Strömsbro ut som ett nytt lag. Man tog tag i spelet och skulle även få in en reduceringspuck till 1-2 när Joel Holmli gjorde sitt första mål i Strömsbrotröjan när han på något vis lyckades få in pucken mellan benen på John Westermark i Piteåmålet från en snäv vinkel.

I den tredje perioden fortsatte m

an på den inslagna vägen och man skulle till slut även få in en kvitteringspuck till 2-2 cirka efter cirka tio minuter. Det var när Strömsbro kom på ett två mot två-läge och Adam Dahlström skickade in pucken bakom Westermark med ett välplacerat skott. Man skulle också få in ett ledningsmål direkt efter en tekning när Jesper Åhlén Hedenström liggandes på isen på något sätt grytade in pucken i mål. Matchen skulle dock byta skepnad igen, och det snabbt. På 27 sekunders spel kunde gästerna både kvittera till 3-3 och ta ledningen med 3-4 och där gick luften ur Strömsbro. Innan hesa Fredrik ljöd fick gästerna också in en femte puck som kom i spel fem mot tre.

Strömsbro IF – Piteå HC 3-5 (0-2, 1-0, 2-3)
Skott: 26-23 (7-12, 10-2, 9-9)
Utv: 53-31 (4-2, 25-27, 24-2)

0-1 (01:47) Jesper Ylivainio (Rasmus Similä, Joakim Landkvist)
0-2 (11:15) Tommy Wargh (Magnus Isaksson, Oscar Nilsson) PP1
1-2 (27:18) Joel Holmli (Adam Dahlström, Joebe Martin)
2-2 (50:09) Adam Dahlström (Adam Deutsch)
3-2 (53:28) Jesper Åhlén Hedenström
3-3 (53:42) Jacob Sundin (Jesper Ylivainio, Albin Nylund)
3-4 (53:55) Magnus Isaksson (Victor Edström, Joakim Högberg)