ESK-förlust i jämn match mot Teg

Lukas Henze blev enda målskytt för ESK i matchen mot Teg. Foto: Håkan Hagman

En stark tredjeperiod räckte inte för ESK att få poäng med sig från bortamatchen mot Tegs SK. Hemmalagets hade spelat till sig en 3-1-ledning efter två perioder, ett resultat som stod sig matchen ut.

Det började inte alls bra för Enköping i bortamatchen mot Tegs SK uppe i Umeå på söndagskvällen.

Bara tio sekunder efter nedsläpp hade Teg fått både en vass målchans och en trippingutvisning med sig.

Matchens första fem minuter blev rejält jobbiga för ESK, men man lyckades i alla fall hålla tätt bakåt. Ändå inte den starten man hade hoppats på.

Knappt hade man börjat få ordning på spelet och kommit in i matchen när man på nytt drabbades av en tvåminutare, nu med sju minuter spelat.

Återigen hårt tryck från Teg som nu också får utdelning genom Carl Holmner-Härgestam som sätter 1-0 bara några sekunder efter att ESK blivit fulltaliga.

Resterande del av den första perioden lyckas ESK resa sig och jämna ut spelet, men man får gå till periodpausen med underläge 1-0.

I den andra perioden kommer ESK igång bättre och skapar både tryck och chanser i anfallszonen.

Kvitteringen kommer också genom Lukas Henze, som verkligen varit på spelhumör den här helgen och varit en av lagets allra bästa. Nu sätter han pucken kliniskt snyggt i krysset med god assist av ”hemmasonen” Viktor Burman, född och uppvuxen i Umeå.

Även om ESK nu stundtals spelar riktigt bra så bränner man sina chanser, bland ser vi annat flera två-mot-en-situationer som rinner ut i sanden.

Samtidigt är Teg riktigt bra på att förvalta sina chanser och man lyckas göra både 2-1 (Simon Rodling) och 3-1 (Oskar Håkansson) innan den andra perioden är över och uppförsbacken börjar luta ganska rejält för gästerna.

Väl i den tredje perioden gör ESK ett bra försök att ta poäng i matchen. Man äger större delen av den tredje perioden men är tyvärr tillbaka i gamla synder vad gäller svag måleffektivitet.

Samtidigt ska sägas att hemmalagets målvakt, Melker Thelin, spelar bra och han håller sin målbur fritt från flera påhälsningar för den här eftermiddagen och Teg vinner matchen med de 3-1 vi hade med oss efter två perioder.

Summan av helgens roadtrip blev således tre av sex poäng vunna, vilket får anses vara ett godkänt resultat. Teg är nu uppe och nosar på serieledningen och sett till dagens match är ESK inte något sämre.

Nästa match är på lördag nästa helg, då ESK åker till Surahammar.

Teg – ESK  3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Skott: 28-32  (12-10, 12-10, 4-12)

Utvisningsminuter:  4-4 min

ESK:s målskytt: Lukas Henze

Publik: 113 personer