Bajen vann seriefinalen efter ny vändning

Att vända underlägen till seger verkar vara Bajens melodi just nu – onsdagens seriefinal borta mot Segeltorp var den tredje raka matchen där man kommit tillbaka från ett tvåmålsunderläge och vänt till seger!

Det var hemmalaget som inledde bäst, och satte in en våldsam press under de inledande fem minuterna. Att Segeltorp tog ledningen var därför inte ologiskt, men lite snöpligt var ändå sättet som målet kom till på. En hemmaspelare avlossade ett oväntat skott från blålinjen, och fick på en praktträff som Ludvig Persson inte kunde göra mycket åt.

Hammarby spelade upp sig i andra halvan av perioden, men det var fortsatt övertag för hemmalaget och Linus Carlssons kvitteringsmål kom lite oväntat. Det var helt klart Hammarby som fick vara mest nöjda med 1-1 sett till hur spelet sett ut i den första perioden.

Segeltorp tog åter ledningen minuten in i den andra perioden via ett power play-mål. Bajen spelade bättre nu, men det var fortsatt hemmalaget som imponerade mest och spelade riktigt fin anfallshockey. Ludvig Persson fortsatte göra många kvalificerade räddningar, men tvingades till slut kapitulera med fem minuter kvar av perioden efter att Segeltorp lyckats skymma sikten när man avlossade ännu ett skott från blå. Hammarby replikerade snabbt, och Eric Winbergh lyckades efter idogt kämpande till slut peta in pucken ”köksvägen”.

Hemmalaget fick en bra start även i den tredje perioden, och ökade på ledningen till 4-2 med ytterligare en praktträff från långt håll – den gången via ribban.
Det började kännas väldigt tungt och de flesta av de 187 åskådarna trodde nog att hemmalaget gick mot segern, men då gjorde Hammarby vad Hammarby gör bäst i den här serien – man vände på steken!

Felix Johansson reducerade efter att blivit serverad pucken av Plarsmo som åkt slalom genom halva hemmalaget, och Segeltorp var nu märkbart skärrade. Plarsmo fortsatte sin show när han kvitterade till 4-4 med knappa tio minuter kvar, och det var nu Hammarby som satte rejäl press på motståndarna.

Och den pressen betalade sig – med 2.08 kvar sköt Nestor Plarsmo segern till Hammarby när han satte avgörande 4-5!

Hela laget måste förstås berömmas för att återigen ha svarat för en mycket stark vändning, men vi måste lyfta fram förstakedjan lite extra och inte minst då Nestor Plarsmo som var inblandad i samtliga fem mål den här kvällen. Med tolv (!) poäng på de senaste tre matcherna är han kanske Hockeyettans hetaste spelare just nu, och toppar också poängligan i vårserien tätt före kedjekamraten Eric Winbergh.

Sviten är nu uppe i åtta raka, och Bajen är åter i serieledning – det njuter vi av i några dagar, innan det på söndag är dags att ta sig an nästa utmaning i form av Sollentuna borta.