Uddamålsförlust i Västergötland.

Surahammars IF gjorde en bra match nere i Västergötland och hemmalaget Mariestad fick uppbåda all kraft för att vända matchen.

I den första perioden så spelade Sura smart och checkade motståndarna högt. Vilket fick Mariestadsspelarna att bli konfunderade och det var det som bar frukt till ledningsmålet som Eric Viklund prickade in efter 18:15, när han tog vara på ett felpass i anfallszonen. Samtidigt spelade Hanning stabilt i Surakassen. Skotten i första 13-5.

1:58 in i andra perioden så kvitterade hemmalaget och efter 5:48 tog Sura timeout för att få laget att vakna till och fortsätta det spel man hade efter första. 15:29 fick Sura chansen att spela i numerärt överläge och det tog bara 14 sekunder innan Charlie Hellström prickade in 1-2 pucken. Tyvärr så kom kvitteringen fortn ör Mariestad fick ett numerärt överläge och satte kvitteringen på ett stenhårt skott från blå efter 16:54. Skotten efter andra 9-6.

I andra kom Sura ut och återtog ledningen, då Mathias Linnarud krutade in 2-3 efter 4:20. 12:20 in i sista perioden kvitterade Mariestad igen och efter 16:37 tog man för första gången ledningen i matchen. Sura plockade ut Hanning ur kassen efter 18:35, för att få till en kvittering. Men trots någr bra xhanser så lyckade Mariestad freda målet ooch plocka med sig 3 poäng. Skotten i sista 12-5 och totalt 34-16.

Ett betydligt bättre spel av Sura än i kollapsen mot Forshaga i söndags. Man spelade smart och ställde till stora problem för Mariestad. Så det är lite tungt att förlora en sån här match.

Så här samanfattar tränaren Conny Grundström matchen. Ja en väldigt bra krigar insats, vi kör verkligen i 60 minuter. Med lite flyt hade det t o m kunna varit 3 poäng. Vi är jätte slitna men lyckas ändå tävla på något vis. Hanning gör en riktigt bra match och bidrar naturligtvis med trygghet. Det vi behöver utveckla är våran stresstålighet.Men vi är lite för några för att orka hela vägen.

Men nu måste man skaka av sig förlustmatchen och ladda för derbyt mot Köping på lördag i Köping.

Mariestads BOIS-Surahammars IF 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)
Skott: 34-16 (13-5, 9-6, 12-5)