Bra match, men inga poäng

I gårdagens viktiga match mot Skövde på bortaplan var Forshaga mer eller mindre tvungna att vinna om man fortfarande skulle ha chansen att knipa en plats i AllEttan.

Laget startade matchen i full fart och till största delen med bra spel, men precis som det sett ut tidigare med både spelövertag och övertygande skottstatistik (18-8 i första perioden) var det motståndarna som gick till pausvila i ledning, denna gång med 3-1.

Andra perioden fortsätter i princip på samma sätt med mestadels tryck mot Skövdes kasse. Mitt i perioden får man äntligen utdelning genom Carl Stapleton i en spelvändning, men det är tyvärr allt och det är 3-2 inför sista perioden.

Direkt i tredje periodens början utökar hemmalaget till 4-2 och Forshaga får fortsätta att jobba i uppförsbacke. Man får inte samma tryck på Skövde i denna perioden och de kan freda sig fram till att Forshaga plockar ut målvakten med cirka två minuter kvar av matchen och en extra utespelare sätts in. Reduceringen till 4-3 kommer med 42 sekunder kvar att spela och man har faktiskt minst ett riktigt bra läge att kvittera, men puckuslingen vill inte ramla in över mållinjen bakom Viktor Andersson i Skövdes mål.

Det finns fortfarande en teoretisk chans att nå AllEttan, men den är inte särskilt realistisk. Istället bör man nu sikta på att plocka så många tabellplaceringar som möjligt för att få med sig så många bonuspoäng som möjligt till forsättningsserien. Vi hoppas att laget tar med sig allt det goda från denna matchen till nästa match som är nu på fredag, hemma mot Malung, klockan 19:00.