Bragdartad vinst i Väsby – Broman frälste Lindlöven

Lindlöven slog på onsdagen till med ett riktigt styrkebesked! Borta mot serieledande Väsby hämtade laget upp ett tremålsunderläge i slutperioden och avgjorde sedan i förlängningen. Stor matchvinnare blev Erik Broman, som med sitt 5-4 fullbordade en otrolig vändning.

– En väldigt skön vändning! Vi började tungt, men sen rycker vi upp oss ordentligt. I den sista perioden har de egentligen ingenting, där kör vi över dem fullständigt och visar exakt hur bra vi är!, säger Lindlövens lagkapten Daniel Nilsson.

Onsdagskvällen hade dock börjat illa för laget. Bortamötet med formtoppade Väsby, som kom till spel med fem raka vinster, fick värsta tänkbara start och efter endast två byten låg Lindlöven under med 0-2. Då var matchuret på 1.59 och starten satte även tonen för en dyster första period.

Daniel Eriksson i Lindlövens mål tvingades agera flera gånger om när Väsby vällde fram. Den matchbilden höll till stora delar i sig även i mittenakten, där motståndet fortsatt tilläts attackera i hög fart. Lindlöven höll ändå länge tätt, men strax före periodvilan kom 0-3 i numerärt underläge.

– Ingen av oss var nöjd starten på matchen, varken den första eller andra perioden. Vi var inte riktigt där, analyserar kapten Nilsson matchens första 40 minuter.

Men det skulle bli bättre och i den tredje perioden stod Lindlöven för en rejäl kraftsamling. Alexander Kovalonok tände hoppet redan efter tre minuters spel, Lukas Henze fyllde på 115 sekunder senare och med 6.46 spelat skickade ”Kova” in kvitteringen till 3-3. Nu återtog visserligen Väsby ledningen en stund därpå, innan Carl Skärström utjämnade och tog matchen till förlängning.

Fortsatt starka i slutperioden: ”Vi har ett go i laget”

Med i förararbetet till den sista kvitteringen fanns Erik Broman. När allting sedan skulle avgöras var det just forwarden som klev fram och frälste sitt Lindlöven. Målet innebar seger med 5-4 efter en fenomenal vändning, Lindesbergsgängets andra inom loppet av bara elva dagar.

– Vi har ett go i laget och vi vet att vi har fantastiskt bra tredjeperioder. Det är en styrka som vi alltid bär med oss, att vi alltid har chansen över 60 minuter. Även när det ser ut som det gör idag kan vi ta det och det är en stor trygghet att ha i gruppen. Vi tror på det vi gör, förklarar Daniel Nilsson och pekar ut vad som tog laget tillbaka i slutperioden;

– Vi vänder spelet fort från egen zon, tar enkla beslut och flyttar pucken framåt hela tiden. Sen stänger vi mitten också så att Väsby inte kan skapa så mycket. Tidigare i matchen flaxade vi åt alla håll och de fick komma med fart in i anfallszonen. Där täpper vi till och det gör en stor skillnad.

Vinsten gör att Lindlöven distanserar sig på sjätteplatsen, med playoffstrecket nu elva poäng bort. Till helgen väntar dubbla hemmamatcher i Lindehov, när Kiruna och Boden gästar lördag respektive söndag. Daniel Nilsson lyfter blicken mot det som väntar härnäst.

– Det kommer att bli tuffa matcher. Vi ska visa att vi tänker hålla Kiruna bakom oss i tabellen, samtidigt som det mot Boden är revansch som gäller.

Resultat:
Väsby-Lindlöven 4-5 e.förl. (2-0, 1-0, 1-4, 0-1)
Publik: 623
Skott: 32-29
Mål Lindlöven: 3-1 Alexander Kovalonok (Backman, Chetverikov, 3-2 Lukas Henze (Broeng, Nilsson), 3-3 Alexander Kovalonok (Lindgren, Johansson), 4-4 Carl Skärström (Broman, Blomdahl), 4-5 Erik Broman

Text: Hannes Feldin