Hemmahelgen inleds mot Kiruna: ”Ett fysiskt lag”

Två matcher på två dagar – och du följer allt på plats i Lindehov! Lindlöven öppnar i eftermiddag upp den stekheta helgen i hemmaborgen när Kiruna gästar. Seger under full tid innebär säkrat playoff, men tränare Dufåker håller fokus på det spelmässiga.

Lindesberg har en riktigt het hockeyhelg framför sig. Under dagarna två spelar Lindlöven dubbla hemmamatcher, idag 16:00 mot Kiruna och imorgon med nedsläpp 14:00 då Boden gästar.

Lindelaget kommer från en urstark seger i onsdags, då serieledande Väsby trycktes till. Underläge 0-3 inför slutperioden hämtades upp och i förlängningen sköt Erik Broman 5-4 till Löven som därmed knep bonuspoängen. Laget har hunnit med två träningar sedan dess och man har valt att rikta sitt fokus mot lördagens första uppgift.

– Vi har påmint varandra om vad det är för typ av lag som vi möter idag. Kiruna är ett lag som spelar fysiskt och fullföljer sina tacklingar, det vet vi från bortamötet. De tycker om att dra ut med forwards och gå mellan våra back

ar. Det klarade vi av väldigt bra däruppe, förklarar Lindlövens tränare Jonas Dufåker.

När lagen möttes i norr för ett par veckor sedan vann Löven med 2-0. Nu förväntar sig Dufåker ett Kiruna som kliver ut betydligt hårdare, något som tränaren har förberett ett motmedel för.

– Det är viktigt att ha balans i spelet med puck, om vi ska spela oss ur en situation eller ta pucken vidare på ett annat sätt. Vi måste också tänka på att ta hem laget, för vi vet att vi blir svårstoppade då. Sen har vi givetvis tittat på tredjeperioden från i onsdags. Den ger oss självförtroende.

Kan säkra playoff: ”Ingenting som vi har talat om”

Med vinsten senast och tvåpoängaren mot Väsby har Lindlöven ökat avståndet nedåt ännu mera. Närmast jagande lag under strecket är just Kiruna, som inför dagens möte är elva pinnar bakom.

Fem matcher och endast 15 poäng återstår att spela om, vilket betyder att seger vid full tid idag tar Lindlöven till playoff. Detta känner givetvis spelargruppen till, men det är däremot inget som man valt att fokusera på.

– Nej, det är ingenting som vi har talat om. Egentligen är läget precis som det varit hela året. Vi tar match för match och har våra målsättningar, som i höstas var topp fem och nu i vår playoff, kommenterar Dufåker och fortsätter;

– Jag ändrar ingenting och börjar tala placeringar. Det handlar om att fokusera på det som vi kan påverka, vilket är vårt eget spel och våra egna prestationer. Där har vi varit bra i princip alla matcher.

Matchen:
Lindlöven-Kiruna
16:00 Lindehov, Lindesberg

Formen:
Lindlöven – V, F, F, V, V
Kiruna – V, F, F, F, F

Truppen:
Lindlöven har Jesper Arvidsson tillbaka i laget. Forwarden stannade hemma i onsdags för att få speltid med Guldsmedshytte SK. Utöver det är den enda ändringen att Elias Lindgren inte är med idag, men lånet från Örebro Hockeys J20 spelar däremot imorgon.

Text: Hannes Feldin