Lokal idrottsutbildning ishockey LIU

false

LIU, Lokal idrottsutbildning, vänder sig till dig som spelar ishockey i en förening och som vill ha möjlighet att kombinera din idrott med gymnasiestudier. Både tjejer och killar är välkomna att söka LIU – ishockey.

LIU-kurserna är fördelade enligt följande:

Årskurs 1 Idrott och hälsa 1 – specialisering   100 p
Årskurs 2 Idrott och hälsa 2 – specialisering   100 p
Årskurs 3 Träningslära 1   100 p

Totalt läser du 300 poäng inom ramen för den lokala idrottsutbildningen. Detta innebär att du läser totalt 2600 poäng på dina tre gymnasieår. 200 poäng är individuellt val och 100 poäng läser du som utökad kurs. Går du på LIU – ishockey är det viktigt att komma ihåg att du väljer idrottskurser som individuellt val och detta kan eventuellt begränsa ditt urval till vidare studier. Prata med din studie- och yrkesvägledare om du har funderingar kring detta.

Vilka program kan du välja?

Du kan kombinera LIU – ishockey med vissa utvalda program som finns på skolan. Du kan inte läsa både LIU – ishockey och musikprofil.

Ansökan:

Ansökan till LIU gör du i samband med ditt programval i februari och om du kommer in på något av våra program är du välkommen till oss som LIU-elev. Söker du från annan kommun placeras du som andrahandssökande vilket innebär att du inte är garanterad plats på LIU. När du som Ljungbyelev ansöker, ska du kryssa i rutan för LIU i valwebben kopplat till det program du tänker välja. Om du söker från annan kommun, får du skriva LIU i rutan för Övrig information på din ansökan.

Frågor:

Har du frågor som rör strukturplaner, din individuella studieplan eller andra skolspecifika frågor kontaktar du någon av skolans Studie- och yrkesvägledare eller Gymnasiechefen.

Hanna-Maria Stubbe Teglbjaerg, Studie- och yrkesvägledare 0733-754014
Sofia Ny, Studie- och yrkesvägledare 0733-754032
Jimmie Nilsson, Gymnasiechef 0733-754001

Samarbetspartner:

Sunnerbogymnasiet samarbetar  med IF Troja-Ljungby och förutom LIU finns NIU för killar.