Onsdagsunderhållning i Allettan Norra

Östersund-Borlänge (1:2,37  X:4,25  2:2,20)*

Obesegrade Östersund tar emot Borlänge i Östersund Arena i en match mellan två formstarka lag. Östersund ligger två i tabellen med 13 av 15 inspelade poäng och gästerna har sedan premiärförlusten mot Köping tagit poäng i fem raka matcher och ligger tre poäng bakom Jämtarna. I Borlänge återfinns succéduon Markus Persson och Christoffer Jansson i toppen av seriens poängliga och det återstår att se om det blir nya poäng ikväll mot ett defensivt starkt Östersund.

 

Piteå-Kalix (1:1,50  X:4,85  2:4,20)*

Det bjuds på Norrbottenderby mellan två rivaler som känner varandra ut och innan när Kalix gästar Piteå i LF Arena. Kalix kommer från sex av sex poäng i helgen och har samlat ihop en poäng mer än Piteå, som dock har en match mindre spelad. När lagen möttes under grundserien vann Piteå båda mötena.

 

Vännäs-Boden (1:3,90  X:4,80  2:1,55)*

Vännäs ställs inför en tuff uppgift när man jagar sin första poäng i Allettan mot serieledarna Boden, som gått från klarhet till klarhet. Sex raka Allettanvinster och 16 av 18 poäng är ruggigt starka papper och blir en tuff nöt att knäcka för Vännäs, som endast mäktat med sju mål så här långt in i Allettan. Lagen vann varsin match under grundserien och hemma i Vännäs Ishall vann hemmalaget med 4-1.

 

Hudiksvall-Väsby (1:1,45  X:5,05  2:4,50)*

Efter en något trög start har topptippade Hudiksvall varvat igång rejält och har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Man återfinns på fjärde plats i tabellen, tre poäng bakom kvällens motståndare Väsby som kommer från tre raka nederlag.

Väsbys Pontus Karlsson tycker att det är dags för en vinst efter tre tunga förluster.

– Vi måste fokusera på vårat spel och våran identitet. Det kanske är lite klyschigt men efter varje förlust kommer en vinst allt närmare så jag tycker att det är dags nu, säger Karlsson till klubbens hemsida.

I Hudik har tränaren Johannes Westring planen klar och vill se ett påslaget hemmalag.

– Det finns mer att hämta ur vårt lag, men det gäller att vara med i varje match och varje situation i den här serien. Man straffas hårdare här om man gör misstag, men det är bara kul när matcherna är jämna, konstaterar Westring på klubbens hemsida.

 

 

*Odds från Svenska Spel

//Marcus Malmsten