Bajen nollat i seriefinalen

För andra gången den här vintern åkte Hammarby på en storförlust mot Segeltorp – onsdagens seriefinal slutade 0-5.

Den första perioden var ganska jämn och höll ganska bra nivå. Hammarby sköt mycket men ofta från ganska ofarliga lägen, medan Segeltorp var effektiva. Bortalaget gjorde två mål under periodens första halva, ett i power play och ett på en styrning som gjorde det svårt för Ludvig Persson som resultatet till trots nog var Bajens bäste spela

re den här kvällen.

Tempot sjönk i den andra perioden och det passade bäst för Segeltorp, som precis som i första perioden gjorde två mål och definitivt avgjorde matchen. Ludvig Persson hann också med att rädda en straff.

Den tredje perioden blev av förklarliga skäl ganska avslagen, även om Hammarby hade en del chanser till reducering. Det blev dock ingen sådan, istället kunde Segeltorp gå ifrån ytterligare när man gjorde 0-5 med kvarten kvar vilket också blev slutresultatet.

Siffrorna blev väl stora, men det var inget snack om att ”Torpet” var det bättre laget den här kvällen och vann rättvist. Därmed går man också om Hammarby i tabelltoppen och leder nu serien med två poäng när fem matcher återstår.

För Hammarbys del är det hemmamatch igen redan på fredag, då ett formsvagt Sollentuna kommer på besök – nedsläpp 19.00.