Fortsatt full pott för de Allsvenska lagen

Hudiksvall – Almtuna 2-4
Almtuna gick på knock i den första perioden precis som i premiären i torsdags så ledde man med 4-0 efter de första 20 minuterna. Uppsalagängets tredjekedja innehållande Jens Jakobs, Jacob Svensson och Alexander Lunsjö stod för tre av fyra mål. I den första pausen byter Hudikstränaren Lars ”Lillis” Lövblom ut sin förstemålvakt Magnus Åkerlund och in kommer i hans ställe unge Andreas Bosson. Bytet får fart på Hudik som arbetar sig in i matchen.  I numerärt överläge spräcker Sebastian Manberg Almtunas nolla och i inledningen av den tredje perioden gör kämpen Alexander Pettersson 2-4. Men närmare än så kommer inte Hudik. Almtuna vinner matchen med 4-2 och toppar tabellen efter två spelade matcher.

– Vi kom in helt fel i matchen. De gör mål på sina tre första skott.  I den första perioden är vi små men vi spelar upp oss i den andra och tredje perioden. Starkt, men surt med starten på matchen, säger Hudiktränaren Lars ”Lillis” Lövblom.

-Återigen en match där vi får en bra start där vi går av med en 4-0 ledning efter första perioden. Hudiksvall lyfter sitt spel i mitten av den andra perioden och är klart bättre än oss i den tredje. Bra att vi hittar ett sätt att vinna på bortaplan mot ett starkt Hudiksvall. Det kommer att vara tighta och heta matcher hela vägen in så det gäller att vi kopplar på igen hemma mot Boden på måndag, säger Almtunatränaren Martin Gudmundsson.

Kristianstad – Vita Hästen 2-3
Vita Hästen fick slita för poängen borta mot Kristianstad.  Hemmalaget vann skotten i samtliga tre perioder och hade fler klara målchanser än Norrköpingslaget men Viktor Kokman vann målvaktsmatchen mot Joel Gistedt och Vita Hästen lämnar Skåne med tre poäng. När det gäller produktionen så var hemmalagets Fredrik Hansson inblandad i båda hemmamålen och gästernas stjärnduo Henrik Rommel och Marcus Eriksson var inblandad i två av tre Hästemål.

-Givetvis fruktansvärt skönt att knipa tre poäng igen. Kampinsatsen och spelet i powerplay var mycket bra. Spelmässigt finns det en hel del att jobba med. Vi måste ta bättre beslut över hela banan för att fortsätta plocka poäng, säger Hästentränaren Fredrik ”Grizzly” Eriksson.

Tranås – Boden 3-2 str.
Dagens jämnaste match var drabbningen mellan Tranås och Boden som avgjordes på straffar. Matchen var jämn, tät och lite smågrinig. Tranås tog ledningen i mitten av den första perioden. Fyra minuter senare kvitterar Boden till 1-1 genom Tommy Wargh. Mindre än två minuter efter kvitteringen gör Boden 2-1 genom kämpen Christian Pettersson. I den andra perioden jagade TAIF en kvittering men det släppte även upp Boden i ett par farliga kontringar men några mål i mittakten blev det inte. I den tredje perioden kvitterar Tranås Kristoffer Backman i spel fem mot fyra. Ett mål som tar tar matchen till förlängning, en förlängning som slutar mållöst och matchen avgörs på straffar där Tranås drar det längsta strået.

-Skönt att komma tillbaka efter förlusten mot Almtuna. Vi vinner dagens match välförtjänt, så det är bara att njuta av den här segern i kväll och sedan börja ladda om för Hästen borta på tisdag, säger Tranåstränaren Karl Helmersson.

-Vi följer vår gameplan och visar vår identitet på ett helt annat sätt än i hemmapremiären. Intensiv match med mycket kamp och känslor. Stolt över den energi och mod vi visar. Det ska vi fortsätta med, säger Bodentränaren Robert Nordberg.