Inför Visby Roma – Hammarby

Då var det äntligen dags för premiär för årets upplaga av ATG Hockeyettan. Först ut är matchen mellan Visby Roma och klassiska Hammarby som spelas ikväll 19.00.

-Ja,  det är lite som förra året. Sommarträningen har flutit på bra med lite boxning hos Hammarby boxningsklubb. Vi har haft några bra träningsmatcher efter att vi gick på is och känslan i truppen är bra. Kul att ha premiär matchen mot Visby. Vi får tufft motstånd direkt med sedan Huddinge på söndag. Men ser framemot att säsongen nu drar igång, säger Hammarbytränaren Tommy Latva.

-Vi har haft en bra försäsong. Något kort men grabbarna ser motiverade ut och har tränat bra. Vi ser fram emot en tuff match ikväll men vi känner oss väl förberedda, säger Visbytränaren Hans Särkijärvi.

En nyckelspelare för Hammarby i jakten på tre poäng är backklippan Joakim Albertsson som har återvänt till grönvitt efter en kort sejour i Huddinge.


– Vi har fått behålla stommen i laget från förra året och fyllt på med ett par riktigt bra spelare inför i år. Alla som har spelat i den östra serien kan nog hålla med om att Visby borta är bland dom svåraste matcher som finns, men även dom roligaste. Vi ska följa våran spelidé, och vara starka hemåt i första taget, och inte släppa till för bra målchanser, för det vet man att om man ger sådana lag som Visby för många lägen i slottet så blir det oftast mål. Så fokus på försvarsspelet i första taget. Sen ska vi skapa framåt också, genom att få långa anfall på dem och vända spelet fort, och vinna kamperna framför deras mål. Vi vinner med 2-3 Emil Leijon avgör, säger Joakim Albertsson.

Match: Visby Roma – Hammarby
Arena: Visby Ishall
Matchstart: 19.00
TV: Matchen sänds på Hockeyettan Play
Odds från ATG : 1  1.37  x 5.75  2 4.90

/Mats Tjernström
Foto: Henrik Wauge