Surahammars IF förlänger med Marcus Johansson

På torsdagen blev det klart att den spelskicklige backen Marcus Johansson som anslöt till Surahammar lagom till kvalserien stannar i föreningen även säsongen 20/21

Marcus Johansson värvades från Enköping veckorna innan kvalserien skulle dra igång. Tyvärr så blev det bara några få matcher innan kvalet avbröts och därefter har det varit lite oklart vart Marcus skulle söka lyckan kommande säsong. Från föreningens sida har vi varit tydliga med att vi ser Marcus som en del av vår framtidsplan. Sportgruppen och Marcus har därför haft löpande kontakt och på torsdagseftermiddagen spikades de sista detaljerna som gör att vi nu kan presentera nyheten att Marcus Johansson blir kvar i föreningen.

Vi hörde av oss till Marcus för att få höra vad det var som fick honom att skriva nytt kontrakt med oss i Surahammars IF.

– Främsta anledningen till att jag förlänger är att jag trivdes väldigt bra i laget under den korta tid jag fick här innan kvalet avbröts. Sen blev det ju ett tråkigt slut på säsongen och jag vill gärna ge mig själv chansen att ta lite revansch och få visa vad jag går för, och därför känns det skönt nu att ha kontraktet klart.

Marcus är 21 år gammal och fostrad i Västerås IK:s ungdoms och juniorled. De senaste säsongerna har han spelat med Enköping men har också en bakgrund som kvalinhoppare just här i Surahammar för några år sedan. Marcus är en spelskicklig tvåvägsspelande back som gärna smyger med upp i anfallen. Nu blir det en hel säsong från start och det var när vissa pusselbitar i båset föll på plats som valet att stanna kvar blev lite enklare.

– Ja, jag tycker att det är både kul och viktigt att Patrik Juhlin blev kvar som huvudtränare. Han är noggrann och meriterad. Kan väldigt mycket ishockey. Sen är han precis som jag en riktig tävlingsmänniska och vill vinna varje kamp i varje träning och varje match. Det gillar jag, och jag tror att vi med rätt inställning och Patriks hjälp kan få till ett bra gäng och få en riktigt bra säsong kommande höst.

Vi hoppas att Marcus har rätt och att vi i Surahammars IF går en ljus framtid till mötes. Vi är i alla fall glada över att Marcus kör vidare och hälsar honom varmt välkommen tillbaka till Surahallen senare i år.

Text: Mattias Forsberg
Foto: Elin Granebrandt