Klar bortaseger med 4-1

Efter 19 dagars speluppehåll var det dags för match mot Sollentuna på bortais.
Det fanns en hel del frågor som tränarna Österblom och Kullerback ville få svar på bla.
– Var står Vallentuna efter det långa uppehållet?
Det var ett taggat Vallentuna som kom ut på isen till första teket. Inledande minuterna av matchen är det Sollentuna som tar kommando och har direkt farligheter framför Daniel Rosengren med stolpträff bla.
Efter detta tog Vallentuna ett rejält tag om matchen och har bud på flera mål innan man lyckas att sätta 1-0 pucken efter 18.43 genom ett snyggt anfall som avslutas av Victor Andersson som sprätter in pucken. Perioden slutar 0-1
I den andra perioden är det ett högt stående och aggressivt Sollentuna som gör det svårt för Vallentuna att få tag i pucken. Lite orättvist är det, då det är hemmalaget som styr spelet mer eller mindre i hela 2:a perioden men det är Vallentuna som effektivt gör 3 mål genom Alex Ek, Stefan Söder och Wilhelm Stoor. Perioden slutar 0-3.
Vallentuna skall vara glada för utdelningen inför sista perioden och då är direktivet från tränarna att spela enkelt och fortsatt ha tålamod , men det hinner bara gå 30 sekunder, så spräcker Sollentuna nollan, på en för kvällen storspelande Daniel Rosengren, på ett felpass in i boxen och Sollentuna reducerar till 1-4, ett resultat som står sig matchen ut och Vallentuna tar en odiskutabel seger. Österblom och Kullerbacks kommentarer efter match: -Vi kommer ut till match oerhört spelsugna men svårt att veta var vi riktigt står i förhållande till de andra lagen efter att bara spelat en match. Vi är nöjda med de svar vi fick men vi behöver någon vecka till för att komma upp i tempo och skicklighet. Men som sagt, 3 sköna poäng och nu fokus mot nästa match på söndag mot gästande Hammarby.