Viktor Mikko inför helgens dubbelmöte

Efter några flyttade matcher så drar äntligen vårserien igång för Kiruna AIF. För motståndet står Sundsvall som har en tuff bortahelg med först en resa på drygt 85 mil enkel väg och sedan tre matcher på tre dagar. Först mot AIF fredag-lördag och sedan Kiruna IF på söndag.

Lagen möttes två gånger i grundserien och båda matcherna slutade till med vinster till Sundsvall. Men senaste matchen nere i Sundsvall var en tät kamp där AIF var riktigt nära att kvittera på slutet efter stenhårt tryck mot Sundsvalls mål sista minutrarna.

AIF har sedan dess stuvat om lite i laget inför vårserien så vi får se lite nya ansikten på isen idag och förhoppningsvis ett lag med nytändning efter en tung grundserie.

Vi tog ett snack med Viktor Mikko inför helgens matcher:

Äntligen dags för match igen efter ett långt speluppehåll med flera flyttade matcher?
Ja, äntligen! Vi fick ju två extra matcher efter nyår och hade förhoppningar på att få lite kontinuitet i matchande, tyvärr blev ännu fler matcher inställda. Ska bli kul att få spela igen.

Ni tränar varje vecka för att vara redo för matcher under helgerna, men som det varit den här säsongen så har det flera gånger ändrats väldigt tätt inpå matchdag, är det inte frustrerande? Hur laddar man mentalt inför matchelger när det snabbt kan bli ändringar?
Det har varit rörigt med alla flyttade matcher och svårt när man vet att det kan ställas in tätt inpå matcherna. Det går inte att påverka så vi får helt enkelt förbereda oss på att varje match blir av men det är en väldigt speciell situation.

Ni har tränat på bra efter senaste matchen där ni fick en psykologisk viktig vinst mot Örnsköldsvik inför kommande vårserie?
Det var riktigt skönt att avsluta med en seger. Det behövde vi verkligen. 

I övrigt har vi kört på med både fys och is under jul/nyår. Bortsett från att vi pausade verksamheten i nästan två veckor.

AIF har fått till ett otroligt bra samarbete med SHL-klubben Växjö Lakers där man fått låna in två nya spelare från J20 truppen plus Arvid Kruukka sedan tidigare. Även målvakten Oliver som kommer från Oskarshamns J20 är hyfsat ny i truppen. Hur tycker du dom att de har klivit in i gruppen? Unga och hungriga lirare?
Unga och hungriga, precis.
Arvid och Oliver har varit med några matcher, ska bli spännande att se Marcus och Linus i matchsituation. I övrigt jättebra killar som kommit in fint i gruppen.

Dubbelmöte mot Sundsvall väntar, dina tankar om dessa matcher?
Långt uppehåll, vi kommer utgå från försvarsspelet och försöka hålla oss till det enkla och sedan växa in i matcherna. Sundsvall är snabba och tunga, det gäller att vi har ett bra pucktempo.
Två tighta matcher där spelet framför båda målen kommer vara avgörande. 

Tack för du tog dig tid & lycka till!
Tack själv!