Östersunds IK – Inför Hudiksvall

Under lördagen sätter sig Östersunds IK på bussen och styr kosan mot Hälsingland och närmare bestämt Hudiksvall. Tar vi en snabbt titt på motståndarna så har laget inlett Allettan på ett strålande sätt och har under sina fyra inledande matcher endast förlorat mot Enköping efter förlängning. Senast kommer laget från en stark 4-1 seger på bortaplan mot Forshaga.

ÖIK fick sin 13 matcher långa segersvit spräckt den senaste matchen när man mötte Borlänge på bortaplan. Den notoriske målskytten Markus Persson stod för det inledande målet för dalmasarna och Mikael Hansson fick sätta det matchavgörande målet. ÖIKs tröstmål gjordes i början av tredje perioden av Lucas Sandström och det gav något av en energiboost för laget som krigade frenetiskt för att jobba in kvitteringsmålet, dock fick man se Borlänge hålla undan och vinna med 2-1.

I ÖIKs trupp så sker några förändringar sedan senast. Ben Hawerchuk utgår från dagens match och in kommer istället junioren Casper Larsson. Även backen David Westlund är åter i truppen. Nyförvärven Brett Boeing och Kasper Elo är inte spelklara ännu men förväntas göra debut i onsdagens match mot Teg.

Poängtoppen Östersunds IK:

1. James Hamblin (LW/C) 22 12 13 25
2. Erik Rainersson (RW) 24 12 12 24
3. David Westlund (D) 22 3 18 21

Målvakter:

1. Carl Hjälm 15 1.78 .934
2. Robin Christoffersson 9 2.33 .910

Tre senaste matcherna Östersunds IK:

Borlänge HF – Östersunds IK 2-1

Östersunds IK – Enköpings SK 4-3

Östersunds IK – Hanviken SK 5-1


Motståndarna Hudiksvall

Ytterligare ett lag som vi möter som genomgått stor renovering av lagbygget. Ut med det gamla och in med det nya kan man säga då sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom valt att satsa ungt med spelare med stor utvecklingspotential. Under säsongens gång har man också valt att kicka tränaren Per Ljusteräng och ersatt honom med delat ansvar för Magnus Nilsson (tidigare ass coach) och Johannes Westring(uppflyttad från J20), bägge dessa herrar känner klubben väl då dom under flera år spelat och även tidigare tränat laget.

Ser man till Hudiksvalls trupp så har man flertalet intressanta namn där backsidan kanske är den mest meriterade. Gustav Nielsen, Filip Lander, Andreas Söderberg, Sebastian Björnstad och Hugo Enock är alla spelare som varit på högre nivåer och är en stor anledning till att Hudiksvall börjat starkt i Allettan.

Tar vi en titt på forwardssidan så ska vi definitivt nämna trion Christoffer Jansson, Adam Byström-Johansson och Jesper Wiberg dessa herrar bildar också en fruktad kedja som gjort mycket poäng och alla ligger även topp tre i Hudiksvalls interna poängliga.

Spelare att hålla ett extra öga på:

Jesper Wiberg

Målskytt av rang som ifjol gjorde 21 mål på 39 matcher. Denna säsong har han inlett ännu bättre och redan tangerat sin rekordnotering då han är uppe i 22 mål på 26 matcher. Wiberg är inte den spelaren som syns mest, men han har alltid en förmåga att dyka upp på rätt ställen.

Andreas Söderberg

Storväxt back som är draftad av Chicago Blackhawks. Har flera säsonger bakom sig i Hockeyallsvenskan och SHL men tog denna säsong klivet ner till Hockeyettan för att sedan göra ytterligare ett avstamp uppåt i systemen. Söderberg har främst sina styrkor i det defensiva men har denna säsong i Hockeyettan verkligen fått fart på sin offensiva produktion, 21 poäng på 26 matcher är starkt.

Linus Hedman

Liten och teknisk forward som förra säsongen spelade ett par matcher med Piteå där han gjorde stora avtryck med bland annat mål mot ÖIK. Inledde denna säsong något tyngre men lagom till Allettan börjat växa in i seniorkostymen på riktigt. 11 poäng, varav 8 mål är fullt godkänt.

Poängtoppen Hudiksvall:

1. Christoffer Jansson (C) 26 4 28 32
2. Adam Byström Johansson (RW/C) 26 14 16 30
3. Jesper Wiberg (LW) 26 22 6 28

Målvakter:

1. Andreas Bosson 17 1.85 .928
2. Oliver Tornerefelt 10 2.46 .884


Tre senaste matcherna för Hudiksvall:

Forshaga IF – Hudiksvall HC 1-4

Hudiksvall HC – Hanvikens SK 7-2

Hudiksvalls HC – Enköpings SK 2-3 OT

 

Klicka här för att komma till sändningen av kvällens match

Nedsläpp 15.00 i Glysishallen