Anton Johansson inför Visby/Roma

Allettans andra möte mellan HC Dalen – Visby/Roma där bortalaget söker revansch efter 1-6 förlusten i premiären.

HC Dalen har fått en strålande start på Allettan och har radat upp segrar vilket gör att man för närvarande ligger på en andraplats i Allettan södra, fem poäng före Vimmerby som dessutom har en match mer spelad. Nu väntar seriens andra match mot Visby/Roma som Dalen tog en övertygande 1-6 seger emot i premiären.

-Det var till viss del ett annat lag vi mötte då, Visby/Roma likt många andra lag i serien har fyllt på sina trupper med skickliga spelare så vi kan inte luta oss tillbaka på resultatet i senaste matchen. Utan vi måste tillbaka till våra grunder och utgå från dom med ett tryggt och starkt försvarsspel och bygga det därifrån, gör vi det så har vi en bra chans att vinna eftermiddagens match.

Även om Dalen har spelat bra och övertygande så finns det saker att jobba vidare med. En sak är att orka i 60 minuter och inte förlita sig på matchens sista 30 minuter vilket blivit ett signum för HC Dalen:

-Nu gjorde vi visserligen fyra mål i första perioden i senaste matchen men det är som du säger vi är starka i tredje perioden och det är inte många lag som orkar hänga på oss där. Men samtidigt så kommer vi att möta ännu bättre lag ju längre in vi kommer på säsongen och då gäller det att vi inte bara gör 30 utan 60 bra minuter.

Stöd oss gärna genom att köpa en Soffbiljett! Swisha 50 kr till 123-102 17 73, då ingår en Halvapotten-lott värd 20kr. Matchen ser du på Hockeyettan Play.

Martin Thörnberg, supporterspelaren! Vi har som önskan att behålla Martin Thörnberg i Dalen resten av säsongen och då behöver vi ert stöd. Swisha valfritt belopp (eller scanna QR-koden) till 123 394 29 35 & märk med Supporterspelaren.